Cum ascunzi fereastra de chat pentru anumiti vizitatori?

Recent m-a întrebat un prieten cam cât de greu poate fi să ascunzi fereastra de chat dintr-un site pentru vizitatorii veniti printr-un anumit domeniu. Răspunsul este : mai simplu decât o instalare de wordpress.

Poți reinventa roata ca să adaptezi sisteme diverse de Live Chat astfel încât să nu apară atunci când vizitatorul vine de exemplu de pe Facebook, sau poți folosi ceva ce există deja : ZOPIM !

Zopim nu mai are deja nevoie de nici o prezentare, fiind cel mai popular software de live chat pentru siteurile din întreaga lume, putând fi integrat pe orice platformă prin introducerea unui simplu cod (luat din dashboard-ul zopim) înainte de </head>. Pe orice platformă!

Zopim oferă flexibilitate, credibilitate și poate fi customizat după bunul plac. Poți modifica culorile ferestrei de mesagerie, textele și … triggerele ! Exact aceste triggere fac zopim alegerea potrivită pentru un site care dorește să ascundă fereastra de live chat atunci când vizitatorul vine de pe un anumit site.

Să spunem că am un site înscris într-un program de afiliere și nu vreau să fie afișat modulul de chat pentru vizitatorii care vin din partea linkurilor afiliaților mei astfel încât vizitatorul să nu fie tentat să comande prin chat iar afiliatul să poată avea încredere în mine nu preiau comenzi ce nu pot fi urmărite, venite prin linkurile acestuia. În dashboardul zopim pot crea reguli ce sa baneze widgetul de chat în anumite situații. În exemplul de mai jos am folosit aceasta banare / blocare de widget în cazul în care vizitatorul are ca sursa a vizitei unul din cele două cuvinte. Puteți să vă jucați și cu regex dacă vreți.

Triggerele sunt mult mai complexe și exemplul folosit este unul din nenumăratele optiuni existente. În principiu puteți declanșa acțiuni în funcție de locație, IP, user agent, vizitele precedente, pagina pe care se află, timpul petrecut pe site … cam orice vă trece prin cap.

Apropo, zopim are și aplicații mobile astfel încât să puteți avea acces la conversații atunci când nu sunteți la un calculator.

zopim

      Cristian Iosub