Cum rulezi WhatsApp pe Windows și pe Mac

Am descoperit de curând un progrămel destul de interesant numit BlueStacks. Se instalează pe calculator, consumă puține resurse (testat pe eeePC cu procesor Atom de 1.6 si 1 GB de RAM) si este de fapt un emulator pentru aplicațiile Android.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LbE5Vz2QiCY[/youtube]

Am folosit in teste un cont Google creat doar pt dispozitivele Android, fără informații sensibile .ceea ce va recomand și vouă având in vedere ca aplicatia este încă beta și sursele nu sunt de cea mai bună încredere. Ideea este că descarcă de pe Google Play .apk-urile si le poate rula ca și cum ar fi un telefon cu OS Android. Dispozitivul detectat este un Samsung GT-I9300 (Galaxy S3) cu operator T-Mobile.

Pentru verificarea numărului de telefon la WhatsApp trebuie să așteptați să se termine procesul de detecție a SMS-ului ai apoi puteți introduce codul. Asta deoarece nu aveți SIM-ul in telefonul pe care se instalează WhatsApp 🙂

Aplicația WhatsApp este doar un exemplu. Emulatorul este foarte bun daca vreți să vedeți și să testați o aplicație pe un Android dar nu aveți un dispozitiv în apropiere.

Galerie foto

  1. Folositor articolul! Ma intreb totusi daca exista un astfel de program in care pot testa ROM-uri pentru Andriod, ceva idei?

  2. Am folosit bluestacks pentru a testa o aplicatie la care lucram eu cu un tip. Am instalat whatsapp dar dadea kix la register (asta era acum un an, poate acum s-a rezolvat problema). Intrebarea e : whatsappul primit in bluestacks a ajuns si pe telefonul pe care aveai whatsappul cu acelasi nr de telefon, sau doar in bluestacks?

    Cristian Iosub