Cum scapi de telemarketerii insistenti

Azi dimineață m-am trezit bine dispus cu un apel din partea Telekom prin care încerca o gagică să îmi vândă ceva pachete TV și telefon, pe persoană fizică. După amiază a revenit o alta cu pachete pentru persoane juridice pentru că numărul meu apare pe la A.N.A.F. și mă întreba dacă am număr Cosmote (semne că nici măcar angajații nu s-au obișnuit cu rebranding-ul)

Înainte erau drăguți și sunau de pe numerele companiei, dar acum sună de pe tot felul de cartele preplătite sau cu număr ascuns, ceea ce îngreunează depistarea lor dar aduc mai mult haz soluției de a scăpa de apelurile enervante.

În seara asta m-am trezit la ușă cu un tip care încerca să îmi vândă aceleași produse ca și gagica de dimineață, subliniind faptul că e din Departament și poate să vândă mai ieftin.

Nu vreau să par nasol, dar când îi vezi cu câtă pasiune vorbesc despre faptul că “sunt din Departament”, mă gândesc că vor să spună “sunt din Sistem” 🙂 Nu că ar fi ceva nasol, dar aduce așa un pic a clan, familie, gașcă etc. La Vodafone au termeni și mai drăguți: acolo nu se încheie abonamentele ci se securizează.

Soluția temporară a fost să pun în blacklist toate numerele telemarketerilor și să îi deviez către 0214041234. De fiecare dată când mă mai sună vreunul, îl adaug pe listă și la următorul apel sunt deviate automat apelurile. Sunt curios cum încadrează un astfel de apel.

Aștept cu drag să preluăm inițiativa de la unguri cu Telekom Video Call Center (videocc.telekom.hu)

 Later edit: TVdece ne da idei de trolling fin 🙂 http://tvdece.ro/call-center

  1. Înainte ma sunau insistent aia de la Vodafone si Orange dar de vreo doi ani nu am mai auzit nimic de ei. In schimb ăștia de la Telekom au început sa sune isteric fix de cand mi-am luat abonament la ei

  2. Si pe mine au inceput sa ma sune de cateva zile astia de la telekom. Au sunat o data si nu am putut raspunde si pe pe urma m-au mai sunat peste vreo 2 zile. e urat ca suna de pe numere diferite si daca suni inapoi nu raspunde nimeni ceea ce se poate interpreta ca fiind o teapa

    Cristian Iosub