Cum trebuie justificați corect niște bani …

În vremuri de mult apuse, obișnuim sa ma joc pe intranetul unei companii. Era facut liniuță cu liniuță de mine si din când in când mai aduceam unele mici îmbunătățiri. Cat timp a fost varianta beta, aveam plăcerea de a schimba tema periodic si sa cer feedback din partea userilor. Când am trecut pe versiunea stabilă, l-am lasat intr-o forma acceptabila.

Intre timp, grupul si-a schimbat designul si trebuia sa il schimb si eu. Am refăcut structura de la zero, identic intranetul de RO cu ce mai aveau ei prin alte tari. Intre timp am plecat si proiectul a rămas suspendat. Acum au încă ceva neupdatat de ani de zile. Bila neagră.

Siteul mama, destinat publicului s-a schimbat prin 2010-2011, fiind facut Hi-Tech. Frumos, curat, profesional. Cineva a luat o căruța de bani pt ăla. Spuneam la vremea respectiva ca echipa care l-a facut merita fiecare cent. Dar bugetul s-a terminat. Asa ca astazi l-au schimbat oficial din nou :)) Ca sa ne înțelegem : au schimbat ceva frumos, tehnic, sigur, profesional etc cu un site facut de o echipa de fumați in timp ce se uitau la Phineas și Ferb. Tare ma roade curiozitatea sa aflu gradul de rudenie dintre ăla care propune redesign si ăla care aproba mizeria. Bila neagră.

Daca nici una dintre variantele de mai sus nu e buna, atunci unde e bila albă? Ei bine, bila albă se obține cu costuri minime de mentenanță pe termen lung. In loc sa dai +4500€ sa faci siteul din doi in doi ani plus salariile ălora care nu fumează de unde trebuie, mai bine dai o singura data 4500€ plus salariul unuia singur care sa se ocupe de mentenanță, update de cod etc. Nu plătești o echipa întreaga ci doar unul. Dar pt asta trebuie sa dai rudele afara ceea ce nu o sa se întâmple ever.

Pe blog m-am jucat cu mai multe teme si am lasat-o pana la urma pe aceasta. Timpul a trecut, updateurile de care am nevoie nu le pot face pe structura actuala asa ca sunt in curs de modificare . E ok pe blog sa te joci cu designul si din ora in ora daca vrei. Ca pierzi cititorii este un alt aspect. Dar e grădina ta, faci ce vrei cu ea pe timp de vara si iarna mori de foame. In cazul unei companii e cu totul altceva. Acolo vorbim de salarii, de mii de euro, de Bugete anuale aprobate … Deci e ciolan gros de ros.

image

  1. Era mult mai frumos cel vechi 🙁
    Apropo, pe MiniC. e tot ceea ce ai pus tu acum cativa ani. Cutie cu surprize & stuff. Problema e ca folosim doar doua trei pagini din tot pr ca restul sunt vechi.

    Cristian Iosub