Cumpărături online de la Domo

În general prefer să achiziţionez produse din magazinele online, scutind timpul şi costul transportului până la magazin. Asta dacă nu am nevoie urgent de acel produs. Am căutat o tabletă pentru Marius pe internet, o tabletă ieftină de care să nu îmi pară rău dacă o va sparge peste jumătate de an. Aşa am găsit la DOMO una de 399 RON, o chinezărie, dar care pare rezistentă la şocurile unui copil de 5 ani.

Plasez comanda, lejer, de pe telefonul mobil, duminică. Primesc un mesaj conform căruia banii au fost luaţi de pe card, dar pe DOMO.ro (unde apropo, nu au nici măcar un istoric al clientului într-un amărât de panou de control) scrie că se aşteaptă verificarea cardului. Este acelaşi Visa cu care cumpăr de 5-6 ori pe lună. Înţeleg ideea, poate au un sistem anti fraudă şi vor să fie siguri…pentru 399 RON. Aştept şi luni încerc să sun la ei. Îmi răspunde cineva la telefon, aud zgomotul de call center, dar nu vorbeşte. După ce zic de 2-3 ori răspicat “alo”, aud un “Da” obosit. Mă prezint politicos, cer să aflu numele copilului care mi-a răspuns şi aflu că îl cheamă Grosu Iulian. Îmi spune că procesatorul de plăţi, unul de mâna a treia de altfel (paysafe.crediteurope.ro) , nu a confirmat plata iar ei ca magazin nu pot face nimic. Dar nici nu vor să spună cine e procesatorul sau cum pot da de el. Aşa că am dat mai departe la ANPC o reclamaţie în acest sens. Nu vreau sa mi se zică bună ziua la telefon când mi se răspunde, dar când mă tratează în sictir, le răspund în sictir. După reclamaţie la ANPC cu CC la Domo, primesc un reply conform căruia a fost înregistrată plata şi livrarea se va face în cel mai scurt timp posibil.

Aştept o zi, aştept două, aştept trei zile. Sun iarăşi şi o feţită îmi răspunde cu Alo li apoi mă lasă pe mute. Mai revine din când în când în apel dar fără sa zică nimic. Închid, revin. Încerc să sunt de vreo 5-6 ori pentru că după selecţia din IVR a ramurii pentru verificarea comenzii îmi intra automat tonul de ocupat. Până la urmă dau de o dsoara, Gabriela Nicolai, care vorbea monosilabic. Am tras cuvintele cu forţa de la ea. Nu este capabilă intelectual să formuleze nici măcar o frază  mai lungă de 10 cuvinte. Verbele sunt un mister pentru ea. De altfel, şi din CV se vede că s-a perindat când pe la unguri la Domo, când pe la eMag până au dat-o afară după câteva luni şi s-a întors iar la Domo. Singurii care o mai angajează.

Dacă frustrarea mea era iniţial faţă de companie ca şi proceduri , comandă etc, acum îmi dau seama că nu compania e problema ci angajaţii ei care îşi bat joc de ea. Confirmarea este seacă, produsul trebuia să ajungă în maxim 4 zile sau chiar mai repede având în vedere că livrarea e făcută de angajaţi Domo, nu de firme intermediare de curierat, în Bucureşti. 

Cu siguranţă asta a fost ultima comandă care o să o mai depun vreodată la DOMO. Pot să aibă si 90% reduceri, atâta timp cât amestecă comenzile, le pierd, le ameţesc, sunt ei ameţiti. Dacă o plată online durează o lună, atunci cât durează o livrare unde plata este făcută cu OP? Comand iarna ca să îmi vină vara? 

În altă ordine de idei, pe facebook, Do şi Mo cred că au alt angajat care se ocupă de ei pentru că nu mai este comunicativ de foarte multă vreme cum era la început. A dispărut energia şi s-a instaurat rutina. Nici la probleme nu răspunde. În Rromânia mileniului 3, chiar trebuie toate să se rezolve cu scandal şi reclamaţii?

Care este scuza copiilor ăştia din call center pentru halul în care tratează clienţii? Dacă până sâmbătă nu ajunge pachetul, sun din nou şi de data asta îi fac vedete pe youtube cu înregistrarea convorbirii. Măcar să ne simţim toţi bine. 

Experienţa magazinului online domo per total este egală cu o experienţă homosexuală.

 1. D-asta nu-mi place mie interactiunea asta impersonala cu call-centere, suni, dai de pitzi angajata de doua zile acolo, nu rezolvi mai nimic….

  Pe de alta parte, daca suni direct la magazinul zonal de care apartii, altfel stau lucrurile, stii cu cine ai vorbit si cum dai efectiv de angajat, pt. ca vanzatorul are target, e obligat sa-ti vorbeasca frumos, sa-si dea interesul, daca vrea sa scoti banii din punguta etc. ….

  Am avut cu Domo de BF o experienta pozitiva, am luat un aragaz socrilor(de fapt comanda era de doua, opera insistate si la 8 dimineata eram cam adormit), rezervat in magazin in loc de achitat online cu cardul pt. ca dadea rateuri serverul, apoi luat contact telefonic cu magazinul, raspuns initial un baiat care era mai aproape de telefon, i-am spus in mare despre ce e vorba, numar comanda si doar o bucata…. M-a uimit simtul umorului cand i-am zis ca am comandat doua, mi-a zis ca o sa primesc confirmarea comenzii de la baiatul care se ocupa de comenzi online, pt. ca nu le ajunsese confirmarea comenzii de la centru/Bucuresti…. In doua ore aveam confirmarea pe mail ajustata pt. o bucata.

  Cred ca daca solicitam sa-mi trimita un link pt. plata online si transport, la aceasta etapa s-ar fi rezolvat. Din experienta cu firmele de turism de ex., am vazut ca au sisteme de procesare plata cu cardul, chiar daca nu gasesti pe site si se poate trimite ulterior un link de plata pt. o comanda ferma….

  Din pacate nu suntem nemti si uneori e mai bine sa te faci vazut….

  Cristian Iosub