Cuvantul lui Dumnezeu

De vreo luna primesc zilnic mailuri legate de raspandirea cuvantului lui Dumnezeu(l masii). Adresele de mail sunt fictive, siteurile sunt diverse, dar toti indeamna sa cumperi biblii, dvd-uri (DA, Moise a primit poruncile pe Blue-Ray deci pastram trandul de acum 2000ani) etc.
Deci apostolii contemporani folosesc mijloace de “promovare” a brandului in pas cu tehnologia. Ai nevoie de Dzeu? Da-i un mail sau fa o donatie paypal. Isi va cumpara lumanari de banii aia. Nu e injuratura asta cu lumanarile ci reglementare BOR.
Cum se face ca nici o data in viata nu am primit sau sa fi auzit de mailuri/propaganda stradala/door2door etc din partea ateilor sau a celor care cred in stiinta si lucruri exacte/dovedibile?
Daca deschid un topic pe softpedia si spun ceva care sa contravina religiei, intr-o zi umplu 3 pagini de pareri si asa zise argumente.
Unul din campionii celor mai injurati la capitolul asta ramane Sebastian.
Am incercat timid sa intreb pe blogul lui cate ceva, nu ca bascalie ci ca sa aflu intradevar ce refuza toti popii sa imi raspunda de fiecare data cand intreb. Citez: “

– In orice situatie din lumea aceasta, cel care face afirmatia sau exemplifica ceva, trebuie sa aduca dovezi. La politie de exemplu trebuie sa ti se dovedeasca vinovatia. Nu trebuie sa imi dovedesc eu nevinovatia. Exact si in aces caz , al religiei. UNDE sunt dovezile religiei ?
– Religia intotdeauna a fost un subiect sensibil iar tarile arabe sunt atat de indoctrinate incat sunt in stare sa mai sara o data cu avioanele in WTC pt Allah. De ce?
– Iisus se zice ca s-a nascut de Craciun. Iarna in desert este a naibi de friguroasa. Incercati voi cu tehnologia si medicina actuala sa faceti asa ceva. Va muri pruncul in cateva ore maxim. In plus, mai veneau si in vizita pe la el sa ii aduca cadouri . Deci sa strabati desertul iarna la -20 grade cred ca e imposibil. Cum a fost pana la urma ?
– Asta e grea. DE CE BIBLIA ESTE EDITATA IN VARIANTE DIFERITE ? De ce exista o biblie cu o poveste (ca asta e de fapt biblia, o poveste) pt crestini ortodocsi, una pt catolici si tot asa ?
– De ce exista atatea religii ?
– De unde stiti ca religia voastra e cea buna , si nu cea a catolicilor de exemplu sau a musulmanilor ?
– Alta grea. Orice nume propriu din lumea asta este scris si pronuntat la fel indiferent de limba. Doar substantivele comune sunt scrise si citite diferit. De ce TOT ce este in biblie este scris si citit diferit ? Incercati sa vedeti cate nume are Iisus, Iehova, Moise etc. daca asta e numele lor, de ce are cate un alt corespondent in fiecare limba? NU exista in istorie nici un alt caz similar, decat numele proprii din biblie.
– De ce trebuie sa fiu eu bagat in apa si botezat cand sunt mic si nu am discernamant ? Ca asa vrea religia ? Ca asa e traditia ? Ca asa vor parintii ? Dar Iisus la ce varsta a fost botezat ?
Sunt infinit mai multe dovezi stiintifice asupra unor evenimente decat cele religioase. Intotdeauna religia s-a bazat pe ideea ca un lucru s-a intamplat din voia domnului. Bun, si domnul asta al vostru cand se plictiseste mai arunca cate un genocid asupra omenirii ? Ca exemplu asupra intrebarii, de ce exista foamete in lume si de ce sufera in tarile din lumea a 3 a copii ? Copiii aia ce vina au? Repet, ce vina are un copil nou nascut? Daca ar fi raspunsul ca il pedepseste Dumnezeu, atunci revin cu intrebarea: pt ce ? La maternitatea Giulesti cand au murit copilasii aia pe cine a pedepsit dzeu si pt ce fapte?
– Un credincios, crede in Dumnezeu. Un ateu nu crede in Dumnezeu. Dar Dumnezeu in cine crede? E ateu sau crede in el insusi si atunci e narcisim ?
– Incestul este pedepsit legal , moral, religios oriunde pe glob. Adam si Eva au fost PRIMII oameni pe pamant (teoretic). Presupun rasistilor ca o sa ziceti ca erau si albi . Bun, acum Adam si Eva au facut copii. Sa inteleg ca Eva si-a tras-o (sa ma exprim direct) cu copiii ei ca sa se nasca nepotii ? Sau copii Evei si-au tras-o intre ei ? Nu a fost incest totul?

Anyway, nu am primit nici un raspuns palpabil ci decat reprosuri
Este o intreaga categorie aici chiar :
http://www.sebastianbargau.ro/tag/religie/ de unde va puteti delecta dar nu veti afla in final decat ca “trebuie sa ne pocaim”.
Vine apocalipsa si nu am cotizat suficient la biserica (https://www.google.com/search?q=profit+biserica+ortodoxa+2011&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=ro&client=safari ) iar aplecaciunile in genunchi care le faceam pe vremea cand eram mic si dus mai mult cu forta in biserica , nu au fost suficient de convingatoare.
Intr-o zi cred ca o sa fac si un clip cu “credinciosii” care intra in biserica si incep sa se tavaleasca pe jos iar popa tipa orgasmic “daaa…daaa…asa, sa va ierte pacatele”.
Nu stiu daca sunt singurul cerebral intr-o lume nebuna, sau eu sunt nebunul intr-o lume normala….

      Cristian Iosub