Da putere unui copil si iti va fute afacerea de tot !

În urmă cu ceva timp citeam un articol pe Tonica.ro, scris culmea chiar de o domnișoară, intitulat  Femeia in pozitii de conducere, cosmar sau nu?.

Ei bine, am într-unul din magazine o gagică de vreo 23 ani pe post de director de magazin de lux. Este exact tipul star din articolul de mai sus :

Cum o recunoasteti? Totul trebuie sa se roteasca in jurul ei. Ea poarta hainele cele mai sic si are un stil propriu. Stie sa capteze atentia in orice circumstante, straluceste mereu, zambeste. Obiectivul sau: sa fie in centrul atentiei in firma prin orice mijloace.
De ce este un cosmar? Ea este mereu gata sa indeparteze ceea ce o impiedica sa straluceasca. Daca atrageti atentia intr-o reuniune ar putea crede ca vreti sa o puneti in umbra. Egocentrismul sau se exercita cu orice pret si este capabila sa foloseasca argumente non-profesionale pentru a va devaloriza in public sub forma unor barfe sau glume neinspirate (pentru tine).
Ce sa facem? Spuneti-va ca ea pentru a straluci are nevoie de munca ta pe care ea nu ezita sa si-o atribuie. Fiti atenta din acest punct de vedere, semnati rapoarte si pastrati informatii astfel incat sa va justificati activitatea. Nu fiti in atentia ei mereu. In timp o relatie de incredere s-ar putea lega daca ii dati de inteles ca nu va intereseaza sa fiti centrul atentiei.

Sunt momente în care înțeleg acești copii și îmi aduc aminte și din locurile de muncă anterioare ce însemna să ridici măcar pentru o zi pe cineva la statutul de șef. Dar sunt momente când privesc șefele de genul ei în ochi și singurul gând este despre cât de spațios este portbagajul meu, unde am văzut o pădure mai ascunsă, cât timp mi-ar lua să o îngrop sau cât ar rezista legată de un pom, goală și cu termite lângă ea.

Problemele cucoanelor ăstea este că destabilizează moral echipa în primul rând, implicând demisii timpurii, iar puținii care rămân sau se angajează vor munci ca-n pulea și-n scârbă din cauza ei, ducându-se pe apa sâmbetei afacere de 50k € /zi.

În cazurile în care șeful este un bărbat, situația se simplifică în totalitate. Folosim exemplul din clipul de mai jos.

Dar femeile, în general târfele care au făcut carieră doar pe zâmbet și supt fostul șef între rafturile de haine , sunt cele mai dificile.  Mai am o colegă de genul ăsta care se visează Miss Italia dar nu știe în morții ei nici cine e președintele Italiei. Și nu glumesc ! Mereu facem mișto de ea că e atât de proastă încât mă mir (se miră și ea câteodată) cum de mai știe drumul până la muncă.

Dilema nu îmi aparține în totalitate dar vorbeam în seara asta cu un coleg care mă întreba ce să facă cu dșoara fetișcană :

 • să o acuze de ofense rasiste și injurii în mod constant ? Nu are martori și singura care este ,e de aceeași speță cu ea.
 • să o ignore și să îl ia de prost ?
 • să o înregistreze și să o facă vedetă pe youtube?
 • să comunice companiei mamă în Anglia dar în felul ăsta 99% și firma noastră va pierde contractul pe urmă din alte motive (se inventează mereu câte unul)
 • să îi arunce câte o piatră în geamul mașinii vreo săptămână la rând?
 • să o urmărescă până acasă și să îi bată la geam la două noaptea?
 • să o bată de să se cace pe ea de față cu subordonații ei?
 • să o bage într-un sac și când se duce cu prima ocazie acasă, o abandonează prin Siberia.
 • e atât de proastă să creadă că toți sunt veniți din Tongo fără oportunități? Dacă găsește într-o zi pe vreunul care  îi dă una în mufă sau îi dă o lamă pe față , nu de alta dar să se mai creadă miss univers după aia…

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4577pLqgrV8[/youtube]

   Cristian Iosub