Web Analytics

Dai click sau nu pe link?

Acum vreo două zile citeam pe un blog de un cuptor cu microunde care a făcut poc peste noapte. Mai se jucase la el și înainte 🙂 .Brusc fiecare s-a găsit specialist în domeniu și au început discuții interminabile și sfaturi din ce în ce mai haioase. Soluția pentru a preveni situațiile de gen pe viitor găsită de unii era să scoți din priză totul peste noapte.

Ca să nu o lungesc, ideea era simplă. Omul s-a culcat având cuptorul cu microunde în priză dar nepornit. Dimineață era praf înauntru. Probabil fluctuație de tensiune peste noapte și a pornit mașinăria singură.

Soluția care o dau eu pt viitor, e să folosească stabilizatare de tensiune (link cu profitshare) sau clasicele UPS-uri cu power management pentru echipamentele scumpe.

După ce a povestit Arhi pățania, în mod logic s-a dus să își cumpere alt cuptor. Nu e nimic anormal. Omu’ are banu’, cuptorul s-a ars, rezultă achiziția unuia nou. Caută, găsește, pune pe blog ce model ar vrea să își ia, iar pe spate era linkul de profitshare . Corect. Matematic, blog + cont profitshare => promovare pe blogul propriu. Doar nu s-o găsi vreunul să pună pe blog instrumente de monetizare ale altora.

Ei bine aici s-a isterizat un puțică amator de teorii ale conspirației : Cetin și-a spart singur cuptorul, pune link catre produs cu profitshare, e clar că după articolul ăsta își va lua un X5 din câți bani a scos profit (nu textual, dar ideea rămâne). Arhi, fiind mai sebsibil la ofense gratuite, sare în sus și se agită.

Concluzie după cum văd eu lucrurile: am site, fac ce vreau cu el. Am blog, scriu ce vreau pe el. Am cont profitshare, pot să pun link pe fiecare cuvânt dintr-un articol kilometric, pentru că vreau și pentru că pot. Atâta timp cât există un scop sl profitshare, de ce sânge să nu îl folosim? Dacă am cuptorul ars și am bani să iau altul, de ce să nu cumpăr?

Românii întotdeauna o să moară în chinuri de ciuda altuia. Dacă unul nu are bani de țigări asta nu înseamnă că sunt toți ca el. Bloggerii mici se vor plânge ca niște bebeluși pe la colțul străzii că nu reușesc să scoată nici măcar 100€/an din site. Păi dacă stau de pomană pe net, cred și eu. Cunosc cel putin 3 bloggeri care din blog trăiesc. În România anului 2012, cu prețurile actuale, cu familie de întreținut, , unii fără job alții fără un salariu ce să permită un trai decent, să reușești să câștigi modest din blog eu zic că este un lucru mai mult decât lăudabil și merită respect omul respectiv așa cum îl vedem fiecare dintre noi : prost, destept, gras, burtos, slăbănog, ochelarist, cu râs isteric sau mai știu eu ce calități sau defecte o avea.

Până o să ajungă rromânul să îi respecte pe cei care pot mai mult ca el, e cale lungă.

Subiecte:

BlogInternet

Cristian Iosub