Dai un ban și stai în față

Sunt scârbit. Sunt scârbit de aroganța și infumurarea ce o poate avea societatea din zilele noastre.

Subiectul acestui articol a venit in momentul in care YouTube mi-a sugerat un clip cu Diana Vita(n).

Nu am nimic cu ea personal, nu o cunosc față in față dar este unul din exemplele cele mai bune ale oamenilor care plătesc să se laude singuri. Pare o forma de narcisism.

Argumentele mele sunt ușor de identificat si publicate chiar de ea. Spune ca a trainuit intr-o singura vară aproximativ 8.000 de oameni . Marș ! Un email dat intr-o rețea piramidala MLM nu e training . Matematic vorbind, sa faci SINGUR un training la 8000 persoane pe Sales , ți-ar lua doi ani minim. Prostii pun botul.

Trecem mai departe si ajungem la Business Days. Link. Da, știți, e locul ala in care dai +150€ pe 5 minute de speaking pe scena in fata unora care si ei au dat. Apoi se aplauda între ei. Nu, nu te invita nimeni sa vorbești pe scena pentru ca ai reprezenta ceva! Nu ești invitat ci plătești sa vorbești pe scena. Dar e ok, prostii pun botul!

Afilierea este unul din glumele cele mai bune, i-a trimis o prezentare frumoasa unui International trainer, ala a venit pe banii ei in RO, a făcut câteva zile de mentor cu ea, pe banii ei, apoi s-au declarat frați de sânge. Pe banii ei. Macar daca facea afilierea cu Richard Bandler, avea o valoare. Cu cea actuala se poate sterge la poponet. A mai dat si o caruță de bani pt videoul asta. E ca afilierea Antenelor cu CNN că iar îmi aduc aminte că Turcescu nici măcar nu stiau de la ce vine acronimul CNN 😉 Link. Dar e ok, prostii pun botul !

Dar articolul asta nu e doar despre modul in care se încurcă in minciuni unii sau alții. Exemple mai avem.

Știți Contact Center Awards? Este un proiect luat de la americani prin care in fiecare an sunt desemnati cei mai buni oameni si cele mai bune firme din acest domeniu. Link. In cuvinte simple si fără multă poezie, deoarece puteți citi pe siteul lor categoriile de înscriere si premiere, CCA e o conferință anuală unde firmele din domeniu plătesc o taxa se înscriere oficială de 175€. In ziua conferintei, toți cei înscrisi se duc intr-o sala si sunt desemnati castigatorii. Oficial, diploma de “cel mai bun agent”, “cel mai bun trainer”, “cel mai bun Call Center” etc, ar fi un punct de referință in activitățile viitoare. Oficial, teoretic, mâine dacă ar trebui sa angajez un agent pe Customer Care si omul atașează la CV o astfel de diploma, e regele tuturor. Ar însemna ca are recunoasterea oficială a celor mai buni oameni.

Practic, ar fi primul om pe care nu l-as angaja! De ce? Pt că : firma plătește taxa de înscriere, o tanti de la PR face cea mai misto prezentare PowerPoint posibila, baga din top valori ce pot sa fie false in totalitate si apoi trimite cererea de participare la CCA. După ce se uita unii si alții peste PowerPoint, analizează suma (taxa) data la înscriere si decid : Gigel e cel mai bun Manager/Agent etc.

Asta in condițiile in care NU exista Audit in companie făcut de membrii “juriului”. Nu vine nimeni sa stea side by side cu un agent, cu un trainer , cu un manager… Mulți membri ai “juriului” nu știu nici măcar unde este compania unde lucrează Gigel.

Gigel știe deja rezultatul, împrumuta repede un costum frumos de la un vecin si in ziua conferintei se prezintă in sala ca simplu participant. Sa vedeți actorie curată la CCA, nu ce iese din facultatea de teatru si film. Sa vedeți ce suprins pare Gigel când afla ca a câștigat o statuie si o diploma.

Eventual, firmele încep sa se întreacă si in comunicate se presa in care explica cât de misto e in firma, ce oameni de calitate au. Dacă e vorba de o multinationala, e perfect : tot grupul va afla a doua zi ca in România se poate face performanța in condițiile in care oamenii sunt motivati cu 175€ salariu, cadou de Crăciun constand in șampon (chiar dacă ești chelios) de babe, prime date după 2 luni etc. Asta îmi aduce aminte de bancul asta : link.

De asta îmi e scârbă. De falsitatea cu care se mandresc !

Si astea au fost doar două exemple …. Dar e ok, prostii pun botul.

image

      Cristian Iosub