Darwin awards #538

Antreprenor este un termen preluat de catre toti buticarii de dupa ’90 care cumparau de la tarani cartofi cu sacul si ii vindeau mai scump in piata. Antreprenoriatul actual trece prin niste momente haotice in care fiecare sufera de o criza de personalitate si patronii devin antreprenori, programatorii cu SRL sunt inventatori, CEO, Founder, General Manager sau cum am vazut recent pe cartea de vizita a unui patron de SRL cu 28 angajati: “Founder, President & CEO”.

Pe Facebook fiecare incearca in bula lui sa fie Founder, President & CEO, iar grupurile de comert electronic, antreprenori si marketing sunt locul ideal unde fiecare este Founder, President & CEO-ul propriului profil de Facebook 🙂

Un nene intreaba pe un grup daca stie cineva programe “pentru automatizarea vânzării + controlul stocurilor într-un chioșc de cartier” si i se recomanda SmartBill. Neconvins de faptul ca a primit putine raspunsuri, probabil se astepta sa fie un post viral, s-a gandit sa intrebe direct producatorul solutiei software. Pana aici este totul in regula, este o procedura fireasca de informare si chiar incurajez contactarea dezvoltatorilor atunci cand sunt functionalitati neclare, chiar daca informatia era clar prezentata.

Dar cum emailul este greu de operat, iar smartphone la 199 lei tot romanul isi permite, cea mai simpla modalitate de contactare a dezvoltatorului a fost sa instaleze aplicatia SmartBill, din Google Play, sa lase un calificativ scazut (3 stele in conditiile in care media era de 4.7) si sa incerce sa afle informatii legate de functionalitati direct sub forma de comentarii la acel calificativ. Intrebat de ce a lasat un calificativ mic, poate exista zone de imbunatatire si sa le rezolve impreuna, micul antreprenor a raspuns ca a lasat calificativul scazut pentru ca atat considera el ca face aplicatia ca functionalitati.

Deci omul lasa review la un produs in care spune ca e nemultumit pentru faptul ca aplicatia mobile nu incorporeaza toate extensiile companiei de la facturare, gestiune, pana la casa de marcat. Tare vreau sa il vad eu cum pune casiera de la buticul din scara blocului sa scaneze cu mobilul toate produsele, sa introduca eventual si coduri interne si apoi sa scoata bon fiscal wireless la o casa de marcat. Dar sa ne intelegem: micul antreprenor nu e clientul produsului si e momentan in stadiul de propectare. Ma intreb daca va da calificative negative pentru intreaga piata de furnizori de software pana va alege unul care sa ajute fata de la casa sa scoata bon fiscal.

smartbill-googleplay
Recomandarea săptămânii
Gazduire web
      Cristian Iosub