web analytics
BlogJoburi

Data protection

Întrebare la drum de searaAm dat peste un site, ceva cu concursuri pt bloggeri naivi, care este autorizat data protection in vederea colectării si prelucrării datelor personale. Nu se solicita CNP dar avem nr de telefon, adresa, sex, ceva preferințe, IBAN, mail, parola in clear text (!)…Pe site este publicat un număr de înregistrare data protection, clienților le este prezentat de ani de zile acel număr, dar nimeni nu l-a verificat. Pentru ca pitong.Informațiile sunt publice. Tot ce contează este ce faci cu ele. Asa ca am sunat la spitalul care are de fapt acel număr de înregistrare si se jura ca nu are nici o legătura cu afaceri cu bloggerii.Voi cum ați proceda in situația asta? Sa public numele ca apoi sa plângă 200 de bloggeri de pe BlogSpot ca i-am lăsat fără platforma de concurs, sau sa ma fac ca ii intreb pe data protection? Desigur, comod ar fi sa merg mai departe, dar nu ar fi prima oară când cumpara/vinde baze de mail deci imi închipui ce ar face o agenție sa prindă vreo 800 de date personale ale bloggerilor pe un pol. Later edit: diferenta intre a face ceva doar pt a fi in randul lumii si a face ceva pt a aduce un plus de valoare business-ului, consta in modul in care prezinti acel plus.A incercat el sa editeze ceva pe acolo dar se incurca in propriile declaratii, spunand ca are 2 (!) numere de inregistrare ![…] este înregistrat ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pe baza declaratiei de notificare inregistrata sub nr. 23943 din 16 Decembrie 2013 si a prelucrarii notificate cu scopul “reclama, marketing si publicitate” inscrisa sub nr. 30544 inscrise in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal.Deci avem o data nr de notificare (de ce ar interesa pe cineva ce numar de ordine ai cand stai la coada?) si o data nr de inregistrare. In plus, pe site-ul data protection scrie clar ca: Prima notificare din 24/12/2013 In plus, toti partenerii de afaceri primesc in prezentare urmatorul text:[..] prin administratorul său, PFA xxxx, este Operator de date cu caracter personal înregistrat la autoritatea națională de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal sub nr. 23943 din 2013.Adevarul e undeva la mijloc, dar nu imi dau seama daca confuzia asta si faptul ca se ascunde in spatele unui spital de renume sunt intentionate. Oricum, sfatul meu este ca intotdeauna prezentarile astea dragute cu floricele si stelute sa fie verificate astfel incat sa nu va treziti ca va dati businessul pe mana unora care creaza confuzie in propria prezentare. 20140711-002952-1792657.jpg
Distribuie articolul pe:
TwitterFacebookGoogle+
  1. Ma crezi ca m-am uitat fix la asta dar stiind ca e medic (daca o fi terminat facultatea), am crezut ca e vreo smecherie de-a lui si s-a trecut pe cererea spitalului. Offff. Maine cer dezactivarea contului si stergea datelor

  2. “Desigur, comod ar fi sa merg mai departe, dar nu ar fi prima oară când cumpara/vinde baze de mail deci imi închipui ce ar face o agenție sa prindă vreo 800 de date personale ale bloggerilor pe un pol. ” Vinde baze de date ?

  3. http://dataprotection.ro/ cred ca poti sa faci plangere si ii arde 10.000 de lei amenda.

  4. La ce site te referi?

  5. Stiam eu de ce m-am abonat la newsletter.aflu lucruri mereu noi

  6. […] citit acest articol de pe blogul lui Cristian Iosub si m-am gandit ca ar fi potrivit sa fac aceasta informatie cat mai publica, pentru a evita aparitia […]

  7. Pentru cei interesați: https://www.youtube.com/watch?v=y-kONKk40f4

    O simplă căutare pe google a notificării și aflați mai multe!

  8. Caut cu google: “notificare inregistrata sub nr. 23943” ma duce catre alt site, gen: “Vezi că de data asta nu te mai apăr, ești pe cont propriu coane !”

    Semn ca sunt niste chestii la mijloc…. Pe care va las sa le rezolvati ca doi gentlemani!

    Plm, fa ceva, da’ nu mai vorbii in dodii, ca ma oboseste sa citesc in semne!….

    • 🙂 Nu ma apuc sa arunc aiurea cu noroi. M-a atentionat un client care isi luase teapa. S-a pus pe cautat info si a copiat numarul de inregistrare publicat pe site si a gasit un spital.
      Am verificat si eu si asa e. Nu e vina mea ca in ultima luna a luat-o pe campii rau de tot. Azi a trimis niste spamuri si il injurau unii, ieri era treaba cu data protection….
      Nu am nimic cu nimeni, dar in ultima luna vin toti si mi se plang mie pt ca l-au gasit ca portofoliu. E primul client care imi aduce prejudicii in loc de favoruri…

  9. Sunt destule astfel de site-uri, orice balarie de site, unde se solicita inregistrare isi face o baza de date. De regula, pe cele unde nu esti sigur ca e firma ok, mai bine pun date false decat date reale.

  10. Asta cu vandutul datelor personale nu mi se pare chiar ok … asa m-am trezit ca imi vine la spamuri in mail si nu aveam o explicatie. Acum totul e limpede mi se parea ciudat de ce trebuie sa te inscrii de mai multe ori pe o platforma din moment ce ai facut-o prima data …

    Cristian Iosub