Datele personale ale utilizatorilor prepaid T-Mobile au fost accesate ilegal

T-Mobile a informat clienții prepaid săptămâna aceasta că este posibil ca informațiile lor personale să fi fost compromise ca urmare a unui atac cibernetic.

Compania a declarat că a observat recent accesul neautorizat la unele conturi preplătite. Conturile de utilizator stocau informații precum nume, adrese de facturare, numere de telefon și detalii despre planurile și opțiunile mobile ale clientului (de exemplu, dacă folosesc o funcție de apelare internațională).

Această ultimă informație reprezintă o informație proprietară a rețelei de telecomunicații cu privire la clienții săi și în conformitate cu regulile U.S. Federal Communications Commission este motivul pentru care compania trebuie să notifice persoanele afectate.

T-Mobile spune că incidentul nu a implicat nicio informație financiară (cum ar fi datele cardului de plată), codurile de social security sau parole.

Clienții impactați au fost anunțați prin SMS și au fost îndemnați să confirme sau să actualizeze codul PIN din contul T-Mobile pentru o protecție suplimentară.

Nu au fost dezvăluite detalii despre atacul în sine și nu este clar câți clienți au fost afectați. Cu toate acestea, având în vedere că T-Mobile are milioane de clienți ce folosesc servicii preplătite, chiar și un procent mic ar putea însemna un număr semnificativ de victime.

Dezvăluirea acestui incident apare la nici un an după ce T-Mobile a recunoscut că datele a peste 2 milioane de clienți au fost accesate ilegal.

Sursa: https://www.t-mobile.com/customers/6305378822

  1. […] Datele personale ale utilizatorilor prepaid T-Mobile au fost accesate ilegal […]

    Cristian Iosub