De ce dau faliment firmele românești ?

In Rromânica secretul succesului unei afaceri este sa nu ai management românesc. Exemple sunt cu sutele dar parcă ma doare inima când vad idei bune, afaceri prospere, duse in pragul falimentului de angajate aiurite.

In urma cu vreo 6 luni am comandat de pe un site o tableta pt juniorul meu (evit sa ii dau numele siteului ca sa nu grăbesc falimentul îndexând Google articolul acesta) . Am așteptat sa primesc coordonatele bancare pentru a face plata prin OP. După doua zile de așteptatm am cumpărat din alta parte. A treia zi, m-a sunat o fătucă de unde comandasem prima oară sa ma întreba daca mai vreau tableta. Să ți-o bagi in cur tanti !

Timpul a trecut si am uitat de site. Acum o săptămâna mi-am adus aminte ca aveam un voucher de cumpărături la ei valabil pana pe 20 martie, așa ca am plasat repede o comanda pentru un amic. Bunul samaritean din mine… Am încercat sa plătesc cu cardul dar surpriza ca nu era înrolat in 3D secure, așa ca singura soluție era din nou sa fac o comanda cu plata prin transfer bancar. Plasez comand si aștept. După doua zile cer coordonatele bancare si suma de plata in euro având in vedere ca am cont in euro. Primesc răspuns greu după alte doua zile cu suma in euro dar fără voucher si un IBAN care pare de RON deci s-ar putea sa mi se întoarca banii înapoi.

ii explic dsoarei ca in email a avut toate datele, numarul comenzii, istoricul discuțiilor cu colegele ei…tot. Deci am nevoie de o factura in euro si un IBAN. Eu am banul. Tu ai produsul. Cum facem ?

Si uite cum suntem in data de 22 Martie si eu încă aștept un amărât de email cu factura sau măcar suma de plata in euro si un IBAN in care sa pot face plata… Mișto e ca au cifra de afaceri mica deci nu au nici o justificare asupra intarzierilor de răspuns. Acum chiar daca imi da si mama IBANului, tot nu le mai dau nici un ban. Nu vrea sa cotizez la rația zilnică de cafele.

Companie românească, management românesc. De ținut minte când o sa am firma sa concediez instant frecatoarele de menta pe banii patronului. Mai ales ca una din angajatele de mai sus, vad ca sta toată ziua pe Facebook.

Ce scârbă îmi e de oamenii care nu înțeleg ca ei sunt plătiți sa facă o activitate. Eu am banul, ei presteaza un serviciu, patronul le va plăti salariul la sfârșitul lunii. Din fericire exista concurenta care așteaptă cu bratele deschise clienti noi !

 

  1. cred că ar fi util și numele magazinului

  2. […] de “așa nu” tot avem. Astăzi a venit timpul sa avem exemple si de “așa […]

    Cristian Iosub