De ce nu folosesc Google Adsense

alternatives-to-google-adsense

Blogul este încă în perioada în care îl folosesc fără scop comercial. De aceea nu am încă bannere profitshare, Google Adsense etc.

Desigur, Google Adsense reprezintă un instrument foarte bun de monetizare a unui site fără foarte multe dureri de cap, fără griji contractuale sau un număr minim de vizitatori. Lași widgetul în sidebar și mai departe mergi ca la pește : dacă trage undița bine, dacă nu iar bine. A se înțelege faptul că aici vorbesc de bloguri medii, nu de siteuri cu 10k unici zilnic unde businessul este dus la următorul nivel. Vorbim de un blog cu 1500 – 2000 unici.

Despre profitshare s-a scris extrem de mult pe internet. Nu este pay per click ci este un sistem de afiliere utilizat de majoritate bloggerilor tocmai pentru corectitudinea plăților și bonusurile relativ bune.

De ce am făcut comparația între un sistem de plată pe click și unul de afiliere? Ei bine, siteuri cu  pay per click sunt foarte multe în lume iar cel mai cunoscut și folosit tinde să fie G Adsense. Aș opta oricând pentru un banner profitshare unde sunt măsurate în mod clar performanțele blogului, în locul unui G Adsense.

Motivul alegerii este unul extrem de simplu : securitatea ! Dacă vrei să fuți un kinder și să simtă clisma multi ani după aia, intri pe blogul lui și dai clickuri peste clickuri pe publicitatea G Adsense. Bloggerul va fi fericit pt ca o sa vada traficul crescând. Va fi și mai fericit când o să vadă balanța Adsense. Dar după o lună de pompat zilnic clickuri pe reclame, vine clisma din partea Google. Micului kinder i se va închide contul și tot câștigul de până atunci se pierde, chiar dacă mare parte era corect obținut. Degeaba te cerți cu Google, pt că nu o să mai restabilească accesul ever.

Singura soluție este să își facă un alt cont google special pt adsense. Cât despre hater , am un simplu video pt el:

      Cristian Iosub