De ce nu o să fiu niciodata clientul AlfaHost.ro, Amplica.md sau GlobeHosting.ro

Tehnica AIDA este un model de comunicare folosit în vânzări și marketing. Conform AIDA trebuie să captezi atenția, să stârnești interesul, să construiești dorința și să determini o acțiune. AlfaHost încearcă, dar nu poate.

Am întâlnit cu succes aplicata această tehnică într-o vânzare de asigurare de viață, când clientul era în cadă și se auzea ceva muzică în fundal. Consiliera de vânzări captase atenția, clientul prezenta interes dar nu exista dorința sau nevoia acelei polițe de vânzare. Încă. După ce i-a spus clientului că poate scăpa radio-ul în cadă și să se electrocuteze, a cumpărat poliță pentru întreaga familie. Fusese generată o teamă, plauzibilă, pe baza unei experiențe reale.

Cam aceeași mizerie tehnică o aplică și AlfaHost, ascunsă sub creditarea textului de către GlobeHosting. Dacă pe GlobeHosting îl citesc puțini, AlfaHost a trimis newsletter pe tema asta.

AlfaHost – notificare declasificare site in Google  – Cand am citit subiectul asta mi-a captat atenția pentru că am mai multe siteuri pe mai multe conturi de gazduire și nu ințelegeam ce se întâmplă. Inițial am crezut că am vreun site abandonat pe acolo și a fost virusat ceva.

Acesta este un mesaj trimis automat. Va rugam sa-l cititi cu atentie. – Deja seamănă cu mesajele alea gen “citește cu atenție și distribuie către 10 prieteni, sau vei avea 7 ani de ghinion”

Va aducem la cunostinta faptul ca incepand de la data de 1 ianuarie 2017, cel mai utilizat browser de internet, Google Chrome, cu o cota de piata de 73%, va penaliza paginile web nesecurizate cu certificat SSL. – Sigur, fiecare măsoară după cum poate. Nu a spus nimeni că Google Chrome are cotă de piață de 73%. Dimpotrivă, cifrele bat spre 57%.

In prima faza, aceste site-uri vor fi marcate cu rosu “NOT SECURE” in dreptul numelui de domeniu. Paginile web protejate cu certificat SSL vor afisa un lacat de culoare verde (in functie de varianta certificatului). – Marcate! Reținem: marcate!

Din Ianuarie 2017, securizarea cu certificat SSL devine obligatorie. (sursa: GlobHosting Inc. USA) – Da, precum publica iRealitatea articolele: noi nu am mințit, sursa a mințit.

ATENTIE! pentru instalarea unui certificat SSL este necesara achizitionarea unui IP dedicat (10 euro/an) – Ce face, mă? Nu s-a auzit de mai multe certificate pe același IP, conturi shared etc? Să nu mai spunem de let’s encrypt? Click, generate, next, next, finish.

Amplica.md au trimis și ei un newsletter cu părți copiate de la GlobeHosting spunând că Google va penaliza siteurile fără SSL.

Ce spune Google de fapt?

In following releases, we will continue to extend HTTP warnings, for example, by labelling HTTP pages as “not secure” in Incognito mode, where users may have higher expectations of privacy. Eventually, we plan to label all HTTP pages as non-secure, and change the HTTP security indicator to the red triangle that we use for broken HTTPS […] HTTPS is easier and cheaper than ever before, and enables both the best performance the web offers and powerful new features that are too sensitive for HTTP

Nu spune nicăieri și nu a spus ever că va penaliza! A penaliza nu înseamnă că sunt marcate Secure și Non Secure. A penaliza înseamnă că scade intenționat poziția specific pentru siteul respectiv în căutări și în cazuri extreme chiar deindexarea totală.

În schimb, este probat faptul că certificatul SSL oferă un Ranking Boost!

Ca răspuns a nedumeririi mele, AlfaHost oferă 3 linkuri drept resursă, toate 3 din partea diverselor comunități dar niciunul din partea unei surse oficiale. Genul ăla de răspuns: “am auzit eu la un vecin, lasă că icsulescu știe mai bine“, dar toate spun același lucru: e recomandat, nu că ar penaliza!

http://neilpatel.com/blog/does-a-ssl-certificate-affect-your-seo-a-data-driven-answer ,  http://searchengineland.com/google-starts-giving-ranking-boost-secure-httpsssl-sites-199446,  http://searchengineland.com/google-webmaster-tools-index-status-showing-data-https-protocol-187992 .

alfahost
      Cristian Iosub