De la tractor la mașina mică…

Astăzi m-am re-echipat cu camera pe mașina. Aștept sa ajungă in RO noul Vico WF1 importat de TraficTube si voi schimba camera actuala. Ce am acum e de fapt un action camera Kodak PlaySport. Își face treaba destul de binisor, dar ca action camera, nu ca dash camera datorită formei, sistemului de prindere (tremura in ventuza) si a lentilei destul de mici.

De ce dash camera? Sa spunem ca in Florența m-am obișnuit deja cu nesemnalizari, taieri de linie continua, parcare prin impingerea vecinilor etc.

Dar, in provincia Siena se întrece orice limita. Radem, glumim dar hai sa nu părăsim incinta (dacă știți bancul). Ieri si alaltăieri ma întoarceam acasă după o noapte de vânat fantome, liniștit si cu muzica in surdina. Drumul (40 km) pe care ajung la autostrada trece prin mijlocul campului. Pt a se scurge apa, strada e mai înaltă decât nivelul campului deci dacă ieși din decor, prima oară intri intr-o râpă si apoi ajungi pe câmp.

Drumul e cu o banda de dus si una de întors. Din păcate, țăranul e țăran pana in maduva oaselor indiferent ce limba ar vorbi sau dacă sta cu chiștocul de trabuc in gura ca astia. De vreo 3 ori am văzut moartea cu ochii in fiecare dimineața. Dacă mâine nu e nici un articol nou pe blog, înseamnă ca am găsit-o in final.

Cretinii cu drept de vot din zona asta gonesc cu +100km/h in limite de 30km/h. Nu asta ar fi problema. Problema e ca dimineața toți intra la munca. Doar eu ies. In coloana de 10 mașini, se găsește al 11 lea sa depaseasca coloana. Toți au 80+ /h. Eu vin de pe contrasens si sunt la 100 m distanță. Care sunt șansele sa reuseasca idiotul depasirea? Mai mici decât sa câștig duminica la Super Bingo…

Soluția rămâne ori sa ma țin de centura la impact frontal, ori să sar in șanț cu mașina, ori sa franez brusc cât mai aproape de margine astfel încât la impact sa fie viteza mai mică si sa nu ma ia din plin.

Jur ca fac album cât 10 TraficTube dacă as sta in zona asta. Noroc ca stau (fac naveta ~100 km) decât o săptămâna …

20130717-062658.jpg

 1. Te-nteleg perfect cu taranii care nu pot aprecia distanta sau proceseaza mai lent informatia, care vad ca e relativ liber, se angajeaza in depasire, dar intre timp vine o masina de pe celalalt sens….

  O faza asemanatoare am patit-o si eu afara din localitate, cand un retard cu dacie se baga-ntr-o depasire de vreo 3-4 tiruri, eu venind cam cu vreo 80 pe celalalt sens, franez brusc, vad ca boul continua, dau flash sa intre dracu-n coloana, imbecilu continua cu al 3-lea tir, apoi cand in sfarsit se baga la loc, imi arata semnul prezidential in semn de respect si multumire, in timp ce eu nu mai aveam primul strat de cauciuc, continenta atat verbala cat si sfincteriana…. Genul ala experienta de-ti vine sa intorci pe loc si sa pornesti la goana dupa retard, daca i-a reusit depasirea….

  Toate ca toate, depasirea ca depasirea, dar semnul prezidential la sfarsit a pus capac….Vorba reclamei, n-ai cu cine, niste tarani……

  • Cat de plastic te-ai exprimat ;))
   Din punctul meu de vedere, in cazul in care in urma accidentului se lasa cu mortaciune, ar trebui considerat omor cu premeditare, nu din culpa. La fel discutam si cu al meu iubit despre cazul accidentelor in care șoferul a condus băut. Este premeditat omorul pt ca stia care sunt variantele de câștig final 😉

  Cristian Iosub