Decizia 338 / 2010 ANCOM

3.6. Prelucrarea datelor cu caracter personal

3.6.1. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului este obligat să respecte prevederile privind modul de efectuare a prelucrării datelor cu caracter personal, cuprinse în Legea privind datele personale.
3.6.2. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a nu schimba identitatea apelantului, precum şi de a nu ascunde şi de a nu prezenta utilizatorului apelat identitatea apelantului fără acordul acestuia din urmă.
3.6.3. Furnizorul de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia de a contribui la identificarea reţelelor de comunicaţii electronice din care au fost iniţiate sau prin intermediul cărora au fost transmise apelurile, precum şi la identificarea originii apelului, la solicitarea autorităţilor competente, în condiţiile legii.

Articole conexe :

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

ANCOM s-a format prin reunirea a două instituţii cu experinţă şi expertiză în domeniul administrării şi reglementării acestui sector: Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI) şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

Download decizia ANCOM 338 / 2010 

  1. Deci in baza acestei decizii ANCOM, operatorii nu pot divulga identitatea apelantului. E bine de stiut ca reper normativ si nu ca scuza neoficiala venita din partea providerilor…. 😀

    Ramane problema bunului-simt, care “te obliga” sa nu modifici identitatea apelului si, eventual, sa lasi mesaj/voicemail, pentru a putea fi sunat inapoi, la nevoie.

  2. […] Decizia ANCOM nr 338 / 2010, articolul 3.6.2. spune că furnizorul de rețele publice de comunicații electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligația de a nu schimba identitatea apelantului, precum și de a nu ascunde şi de a nu prezenta utilizatorului apelat identitatea apelantului fără acordul acestuia din urmă. […]

    Cristian Iosub