Decontarea ochelarilor de catre angajator

Intrebare : Imi petrec opt sa mai multe ore in fata calculatorului zilnic in interes de servici. Este pe undeva o lege sau ceva in care firma sa fie obligata sa imi deconteze pretul ochelarilor ?

Raspuns : DA !

CAPITOLUL IV: Protectia ochilor si a vederii

Art. 12 Lucratorii trebuie sa beneficieze de un examen corespunzator al ochilor si al vederii, efectuat de o persoana care are competenta necesara:

  • inainte de inceperea activitatii la ecranul de vizualizare, prin examenul medical la angajare;
  • ulterior, la intervale regulate;
  • ori de cate ori apar tulburari de vedere care pot fi cauzate de activitatea la ecranul de vizualizare.

Art. 13 Lucratorii beneficiaza de un examen oftalmologie, daca rezultatele examenului prevazut la art. 12 arata ca acesta este necesar.

Art. 14 Daca rezultatele examenului prevazut la art. 12 sau ale examenului la care face referire art. 13 arata ca este necesar si daca nu se pot utiliza dispozitive normale de corectie, lucratorilor trebuie sa li se furnizeze dispozitive de corectie speciale, care sa corespunda activitatii respective.

Art. 15 Masurile luate potrivit art. 12-14 nu trebuie sa implice in nici un caz costuri financiare pentru lucratori.

Art. 16 Protectia ochilor si a vederii lucratorilor poate fi asigurata din punctul de vedere al costurilor in cadrul sistemului national de sanatate, in conformitate cu legislatia in vigoare.

http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/altele/hg-10282006-privind-cerintele-minime-de-securitate-si-sanatate-in-munca-referitoare-la-utilizarea-echipamentelor-cu-ecran-de-vizualizare.html

  1. […] in fata monitorului. Am scris pe vremea aia si pe Facebook, ulterior luând articolul si e blog (link). Au trecut ani, m-am facut auzit. Dar cu toate acestea nimeni nu a avut tupeul sa își ceara […]

  2. Chiar e cineva care deconteaza ochelarii angajatilor?

    Cristian Iosub