Web Analytics

Democraţie, anarhie şi omul nou

Vorbim despre om aşa cum este el văzut de către ştiinţă. Biologia ne-a arătat că omul poate modifica omul, îi poate modifica structura genetică, puterile fizice şi inteligenţa, aşadar, omul poate crea omul nou.

Democraţia actuală derapează din ce în ce mai mult spre anarhie, iar când anarhia va fi de necontrolat, atunci va fi momentul pentru o nouă etică, aplicabilă la nivel mondial, şi un om nou.

„Cunoaşterea umană. De la fizică la sociologie şi religie”, de Giuliano Di Bernardo

În clipul de mai jos se poate observa ce înseamnă democraţia şi cum înţelege tineretul din ziua de astăzi să abuzeze de drepturile şi legile citite între două jocuri de biliard. Dreptul de a filma un loc public, nu înseamnă şi dreptul de a înterveni în problemele poliţiei. Dacă vezi un poliţist pe stradă, chiar dacă e plătit din bani publici (că şi măta tot din bani publici e plătită dacă lucreză la Poştă), nu însemnă că am dreptul să filmez/intimidez organul de poliție.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U0X1Acrty6E[/youtube]

Dar, într-o țară cu o mentalitate bolnavă care confundă democrația cu anarhia, iată ce exemple ne dă Gâdea. După părerea lui, în timpul arestărilor făcute de poliție, reporterul ar avea dreptul să filmeze și să intervină , să își facă loc pentru a vede mai bine ce se întâmplă. Prostul confundă jurnalismul cu meseria de procuror. Frustrările sunt la ordinea zilei și refulează exact prin cuvintele : “am dreptul să…” .

Ai dreptul să mori ! Iar eu am dreptul să sper că într-o zi România va reveni la organizarea Ceaușistă sau cel puțin să avem conducere militară. Am dreptul să sper că atunci când ies 300 de isterici pe stradă care protestează prin violență, poliția va pune bătaia până le iese democrația pe cur. Am dreptul să sper că într-o zi statul va împușca/aresta huliganii și infractorii (cazul Vodafone din iarnă când l-au devastat) de la manifestațiile de stradă. Apoi să îi trimită în lagăre de muncă. Și dacă tot sunt zeci de clipuri pe youtube unde se spune că erau polițiști infiltrați, nu neg, dar îmi place că se spune dar nimeni nu dovedește. Vorbe goale și teorii ale conspirațiilor. În schimb am văzut foști amici care dădeau foc în Piaţa Universităţii pe 14 ianuarie. Pe urmă au zis că au fost ridicați fără motiv și că alții au instigat. cu toate că proba video e incontestabilă.

Vrei miting? Vrei protest? Ia autorizație și fă-l civilizat nu blocând străzile și omorând comerțul și locurile de muncă din zona manifestațiilor. Orice zi de protest înseamnă salariu mai mic, zi nelucrată, impozite neplătite.

Dragă protestatarule violent (atenție, nu și cei pașnici), când vei ieși să mai devastezi Piaţa Universităţii, adu-ți aminte că și Ambulanța are dreptul la grevă/miting/protest. Și cu toate astea chiar și serviciul de ambulanță face grevă/miting/protest. Dar îl face organizat, cu cap și civilizat. Închipuie-ți o zi de grevă generală la serviciul de ambulanță. Și chiar atunci să faci accident pe autostradă cu 150km/h. Când suni să ceri ajutor să afli că e grevă. Atunci abia protestatarule violent vei afla ce e disciplina.

Soluția nu e amenda. Soluția nu e pușcăria în forma actuală. Soluția e lagărul de muncă. Într-o țară plină de pensionari, handicapați, minori, șomeri sau copii de ștabi, cineva trebuie să muncească. Fizic să muncească, la câmp, la pus cartofi. Revin pe subiect într-un articol viitor, până atunci zic să îl savurăm pe Gâdea care zice că jandarmii nu au voie să pună “labele” pe reporteriță. O avea și ăsta vreun fetiș cu labele, că am mai auzit expresia asta la el.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5thjFzJ0Dog[/youtube]

Tags:

AmintiriBlog

      Cristian Iosub