Descarca .apk din Google Play și root Allview P5 Quad

“To google” a devenit un verb folosit zilnic. Ori de câte ori vreau să aflu o informație, caut pe google.

Linkuri utile de început :

Cum se poate descărca un .apk din Google Play

Mă gândeam cum să fac să descarc din Google Play aplicații care în mod normal nu sunt disponibile tării în care mă aflu. Am încercat inițial prin vpn, dar GPlay nu știu după ce algoritmi recunoaște țara în care mă aflu pt că îmi dă tot aplicațiile disponibile în Italia. Așa că am ajuns la un articol de pe un site în engleză în care detaliază procedura de download a unui .apk din Google Play direct pe PC:

Este vorba de o extensie Chrome care se instalează. Dacă nu merge installer-ul direct, descarcați extensia, deschideți pagina de extensii din browser si trageți cu drag & drop extensia acolo. Se va instala singura. Apoi în opțiunile extensiei trebuie să treceți datele de autentificare în GPlay și ID-ul device-ului folosit. Se poate afla foarte ușor folosind tastând *#*#8255#*#* ( 8255 = TALK ) și pe la jumătatea ecranului găsiți Device ID.

Simplu, huh?

Root Allview P5 Quad Core

Mizeria de customizare făcută de Allview pe telefoanele mobile include niște prostioare de care chiar nu aș avea nevoie. De exemplu, Stunnel și News. Niște nimicuri care sunt de fapt bookmark-uri către o versiune mobilă a Allview, versiune care conține date irelevante. Partea ce mai mișto e că nu le poți șterge. Ocupă ecranul degeaba iar eu țin totul în foldere. Deci ar trebui să fac un folder doar cu nimicuri. Un alt exemplu este Bitdefender, Antivirus trial 30 de zile, timp în care cere drept de administrare, cheile de la casă, contul bancar și eventual o femeie pe seara. După 30 de zile trebuie să cumperi licența. Nu contează că îți place mai mult Avast. Ai jurat dragoste eternă Bitdefender. Nici ăsta nu merge dezinstalat. Gameloft la fel. Vine cu niște jocuri aiurea ce nu merg șterse.

Singurul lucru care îl poți face cu aplicațiile acestea este să intri în Setări / Aplicații, să intri pe fiecare aplicație și să o dezactivezi. Dar nu exista dezinstalare.

Asta era prima problemă legată de mizeriile din OS. Drept vorbind, Launcher-ul Allview se mișcă destul de bine, fluid și mi se pare complet. Nu văd rostul de ce aș pune Nova, Go sau altele din lista destul de lungă a celor existente.

A doua problemă este că în GPlay sunt foarte multe aplicații care cer drept de root. Pt Windows boys, asta înseamnă acces de administrator, tu fiind decât un fel de Guest pe telefonul mobil. Pt Linux maniacs, știți deja cum e cu “su”. Dacă vreau de exemplu un Titanium Backup cere root. Practic, Gplay are aplicații care merg doar dacă îți “root-ezi” telefonul. Este exact ca și cum în AppStore ai avea aplicații doar pt telefoanele cu JailBreak. Asta mi se pare imbecilitatea anului din partea Google.

Dar trecem mai departe și găsim un articol pe blogspot despre cum să faci root pe un P5 Quad.Scurt și la obiect, cu poze la pachet. Pentru că a mai dat rateuri la download, îmi permit să pun aici arhiva P5 Quad Root.zip. Practic, conectați telefonul în modul de Depanare USB și deschideți run.bat din folder după ce ați extras arhiva. Apăsați de două ori orice tastă, telefonul își va da restart și gata. Nu e mare inginerie. Next, next, finish 🙂

Din Titanium Backup pot fi dezinstalate mizeriile care sunt în plus în OS.

Atenție ! Teoretic, când root-ezi un telefon pierzi garanția. Nu am înțeles niciodată la nici un dispozitiv electronic, ce treabă are sula cu prefectura. Ce treabă are partea de SW cu HW. E ca și cum aș pierde garanția la un laptop cumpărat cu Windows 7 pe el, pt ca am instalat Ubuntu.

 1. […] mai avut un P5 Quad și am scris la vremea respectivă despre o modalitate destul de simplă de a face root telefonului și implica folosirea unui fișier […]

 2. Ma tot chinui sa rootez un Allview A6 Quad si nu reusesc. Am incercat cu tot felul de aplicatii, atat de pe telefon cat si de pe PC, dar nu merge.
  Si inca o intrebare: daca s-a facut update de firmware OTA se mai poate root-a telefonul?

 3. Si eu am exact aceeiasi problema .
  Cum rootez A6 quad???

 4. Buna ziua,
  vreau sa schimb si eu tema la A6Quad, deoarece se vede prost cand te suna cineva, daca mai esti si afara nu vezi nimic, sau daca ai probleme cu vederea ca mine, se poate?
  Multumesc

  Cristian Iosub