Despre DNS Romania si înregistrările de domeniu (scam alert)

Stimată Doamnă/Stimate Domnule,

Dorim să vă informăm că am primit o cerere de înregistrare pentru numele de domeniu www.********.eu. În sistemul nostru vedem că sunteți proprietarul numelui de domeniu www.********.NET. Dorim să vă oferim posibilitatea de a înregistra numele de domeniu www.********.eu pentru dvs.

Dacă o terță parte înregistrează numele de domeniu, acest lucru poate avea consecințe serioase. Aceasta poate include confuzie în motoarele de căutare sau compromiterea reputației.

Totuși, putem respinge terța parte și redirecționa numele de domeniu www.********.eu către numele de domeniu curent www.********.NET.

Practic, aveți prima alegere pentru numele de domeniu. În acest mod, se evită posibilele probleme în viitor.

Putem înregistra numele de domeniu pentru dvs. pentru o perioadă de zece ani. Numele dvs. de domeniu nu va fi doar înregistrat pentru această perioadă, ci și protejat. Prețul anual este de 144,90 RON pe an. Prețul total unic este 1449,00 RON (fără TVA). Plata anuală nu este din păcate posibilă.

Doriți să înregistrați numele de domeniu pentru propria organizație? Vă rugăm să răspundeți la acest e-mail cu numele, adresa și numărul de identificare TVA în termen de 48 de ore de la primirea acestui e-mail.

Dacă avem permisiunea dvs., vom respinge terța parte și vom înregistra numele de domeniu pentru dvs.

Cu stimă,

Grigore Hofer
DNS Romania
www.dnsromania.com

Acest email a fost transmis către foarte mulți deținători de website-uri de pe adresa grigore@dnsromania.com. Metoda este veche dar destul de mulți încă mai cad în capcană. Grigore Hofer nu există și este un scam prin care victima va plăti 1.499 lei plus TVA adica cca 1.724 lei și nu se știe dacă va primi ceva în schimb.

Domeniul web www.dnsromania.com este înregistrat în urmă cu 55 de zile prin godaddy și încearcă să îți mascheze datele celui care a înregistrat domeniul sau unde este găzduit site-ul.

În ce constă scamul dnsromania.com?

Să spunem că nu verificăm cine este dnsromania.com sau Grigore Hofer și aplicăm principiul bunei credințe astfel că luăm emailul ca un mesaj bine intenționat. Și totuși, am undeva la +10 adrese email redirecționate către mine, adrese ce se regăsesc pe diferite site-uri și către care Grigoraș ăsta a trimis email-uri identice.

În primul rând oricât de fanatic ar fi cineva, nu va inregistra 10 de site-uri web cu acelasi nume de domeniu si TLD diferit…doar pentru că i se par numele interesante. Apoi, prin bunăvoința lui, un nimeni, un necunoscut ce se ascunde în anonimat ca o cârtiță, spune că a primit el o cerere de înregistrare a acelui domeniu și este atât de darnic încât ar vrea să refuze banii clientului și crede că banii mei au miros mai bun. Oricum pakistanezul nu va ști să traducă cu Google Translate ce scriu aici. Poza din pagina Despre Noi este una stock si la click dreapta – Search Google for Image, o să găsiți pe alte câteva sute de site-uri și dacă

Nu dați curs acestor emailuri. Dacă într-adevăr vrei să protejezi brandul și să cumperi același domeniu web cu mai multe TLD, la chroot sunt prețuri între 7.6 și 12 euro / an. Oricum am calcula, cei 144.9 lei solicitați de către scammer nu justifică un domeniu .net indiferent de unde l-ai cumpăra.

În cercul meu de cunoștințe nu știu încă pe cineva să fi dat curs mailului, însă am certitudinea că o dată plătiți cei 1724 lei, rămâi cu banii dați și fără domeniu. Maxim, dacă intervine poliția pe fir, din bunătatea lui va cumpăra pakistanezul cu 500 lei pe zece ani domeniul promis. Și tot rămâne cu 1200 lei în buzunar. Doar trimițând un spam.

Acum, probabil că te întrebi de ce să nu faci și tu asta, pentru că vorba aia, este extrem de ușor, nu? Faci un site, ascunzi identitatea, iei bani la oameni și gata.
Ei bine, pentru că putem vorbi la un moment dat de infracțiunea de fals informatic în concurs cu cea de înșelăciune. Că practic tu faci un mic scam, nu? Adică faci o pagină ca să iei niște bani de la persoane, iar persoanele respective nu vor mai vedea banii ăia vreodată.

Dacă iar te vei gândi că poți să o faci pentru că oricum nu te găsește nimeni, află că lucrurile nu stau chiar așa. Dacă cineva chiar vrea să te găsească, te va găsi. Inclusiv pe dark web și blockchain. Faptul că știi la un moment dat să folosești Tor nu înseamnă că ești hackerul suprem care poate să dispară când vrea el că nu îl găsește nimeni. Și deși probabil ești tentat să te gândești și să zici că autoritățile publice nu au competența să te ”dea jos”, află că de foarte multe ori colaborează cu actori privați. So .. think again. – Ana Maria Udriste.

 

Later edit

Am mai primit acelasi email si pe alte domenii, semnate de un anume Andrei Vlad si Maria Balan

Problema este că scamul este frumos făcut chiar dacă în mailuri te prinzi ușor că textele sunt traduse cu Google Translate. Și fiind un scam frumos, sunt sigur că sunt destul de multe victime care au apucat să plătească deja scamerilor.

DNS Romania
      Cristian Iosub