Despre SmartPot – ghiveciul inteligent

Echipa SmartPot am intalnit-o la invitatia BRD in cadrul evenimentului InnovationLabs 2017.

SmartPot este un ghiveci inteligent conectat in permanenta la internet (wi-fi) care este capabil sa mentina in viata o planta timp de minim 30 de zile. Pentru indeplinirea obiectivului, ghiveciul este dotat cu senzori de temperatura, umiditate a solului, umiditate atmosferica, lumina precum si hidro-pompa, ba mai mult –  rezistenta pentru controlul temperaturii, cat si aspersor pentru reglarea umiditatii frunzelor. Controlul facilitatilor ghiveciului de catre utilizator este posibil prin intermediul unui site web, sau aplicatiilor smartphone disponibile pentru platformele Android si iOS. Ce este interesant este ca ghiveciul este capabil sa ofere un microclimat adaptabil plantei din interior, putand astfel creste orice planta, oriunde pe glob, planta resimtind in permanenta climatul ei de provenienta.

Practic, SmartPot este un ghiveci inteligent menit sa sustină o planta in mod automat, fara interventie umana. Prin intermediul unor senzori sunt monitorizati parametrii relevanti și sunt controlate functionalitatile ghiveciului, asigurand plantei conditiile optime de crestere. SmartPot ajuta utilizatorii sa se bucure de frumusetea plantelor fara sa le poarte de grija, asigurand in acelasi timp dezvoltarea plantelor mature independent de climat.

Numele nu este deloc inspirat, nu are unicitate si este greu de gasit o informatie legata de acest produs, fiind deja un ghiveci ordinar pe piata cu numele acesta, ceea ce nu le face deloc cinste tinerilor de la smart-pot.net.

Pretul cu care urmeaza sa fie comercializat SmartPot este de 149$ / dispozitiv sau se poate inchiria la pretul de 10$ / saptamana. Este util in special persoanelor care au plante destul de scumpe, exotice si pleaca in vacanta pentru 1-2 saptamani.

Echipa SmartPot este formata din Michel Cojocaru (za boss), Andrei Stoia (za boss la IT), Alina Nechifor (o tipa draguta, sefa pe electronica), Mircea Olaru (omul cu pensula si prototiparea).

smartpot
      Cristian Iosub