Detector radar Cobra XRS-9740

Acum două zile mă uitam după un detector radar și cam ce modele sunt la ora actuală. Detectorul radar Cobra XRS-9740 mi se părea la momentul respectiv alegerea cea mai potrivită dar era vreo 450 ron ceea ce nu are farmec să arunc pe un detector care nici nu știu dacă e legal pe aici.

Da, băștinașii spaghetari sunt un pic mai greu de abordat la capitolul tehnologie și am discutat cu carabinieri să aflu dacă detectorul de radar este legal, daca WF1 montată este legală în condițiile în care filmează în buclă … Ceva cert nu am reușit să aflu. Mai mult, când am fost la motorizzazione să întreb dacă el legală camera video, dăduse aia în tremurat : “cum adică să o filmez, ea nu vrea să o filmez … unde suntem la big brother?” Dacă mă vede iar întrebând de detector de radar face aia săraca infarct.

Ceea ce nu am înțeles este de ce trebuie ținut în parbriz. Adică, dacă tot scanează la distanță și “vede” radarele chiar și după curbe, de ce nu l-aș ține în torpedou ?

Astăzi, prețul la eMag a fost redus la 299 RON ! 🙂

Cobra_XRS_9740

 1. Detectoarele de radar sunt ilegale in Italia (vanzare, detinere, folosire), sanctiunea este de la 802 la 3.212 euro; Art. 31 lege 472 din 07/12/1999.

  • Cu placere.

   Detectorul de radar e cam inutil prin Italia, majoritatea covarsitoare a “radarelor” fixe sunt de tip Autovelox, folosesc fotocelule nu unde radio si sunt (pre)semnalizate foarte bine; radarele mobile sunt majoritatea pistoale laser.

   Camera video este legala, cu conditia sa nu incalci dreptul celorlalti la intimitate. Incalcarea asta nu apare atat prin faptul ca tu filmezi in spatiul public, cat prin faptul ca nu ai voie sa difuzezi filmele realizate daca nu ascunzi datele personale sau care pot identifica persoane, cu alte cuvinte ar trebui sa blurezi chipuri de persoane, numere de inmatriculare – cum face Google cu Street View. Nu e nevoie sa blurezi nimic daca nu arati filmele la nimeni sau daca sunt vizionate de fortele de ordine.

   Ca o paranteza, Google a avut autorizatie speciala de la Garante della Privacy pentru masinile care faceau pozele.

   Uite ce a zis Curtea de Casatie:

   Secondo la Cassazione è applicabile il disposto del comma 3 dell’art. 5 del Codice Privacy. Tale norma dispone che “il trattamento dei dati personali effettuato da persone fisiche per fini esclusivamente personali è soggetto all’applicazione del presente codice solo se i dati sono destinati ad una comunicazione sistematica o alla diffusione”. Cass. Civ., Sez. I, Sent. 09.08.2012 n° 14346

   Daca te intreaba cineva de ce ai camera in parbriz e suficient sa-i spui ca e in scop didactic (vrei sa iti imbunatatesti stilul de sofat) si ca filmuletele sunt folosite doar in scopuri personale, in conformitate cu sentinta Cassazione Civile n. 14346 din 09.08.2012

   Si eu mai filmez in trafic din cand in cand cu telefonul.

  • Sa traiesti 100 de ani fara reparatii ! Mersi mult

 2. […] să încep cu un exemplu. Ieri mă uitam pe eMag după un detector de radar. Nu am nevoie urgent de el, mai ales că am aflat că pe aici e ilegal dar am zis că dacă tot […]

 3. La cum stau pândarii noștri, detectorul ar trebui sa vina ca echipament standard din fabricarea mașinii. Nu știam ca e ilegal prin alte părți

  Cristian Iosub