DevTalks Bucharest 2017

DevTalks este cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din România revine primăvara aceasta cu o nouă ediție pe 8 iunie în București. Timp de o zi, comunitatea IT se va reuni pentru a discuta despre cele mai noi tendințe din domeniul tehnologiei, cât și pentru a afla care sunt proiectele inovatoare ale momentului.

Anul acesta DevTalks propune noi teme, subiecte de noutate, tendințe și provocări din domeniul tehnologiei organizate în jurul a 4 scene principale: Main Stage, Big Data & Cloud, DevOps și Web & Mobile. Mai mult, noutatea acestei ediții este reprezentată de workshop-urile tehnice și mini-conferințele unde speakerii și trainerii vor încuraja schimbul de idei și învățarea prin punerea în practică a noțiunilor discutate pe teme precum Java sau Project Management.

Sesiunile de conținut vor fi susținute de lideri și profesioniști din domeniul IT atât din România, cât și din SUA, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Olanda, Anglia și Bulgaria. Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu, printre cei 50 de developeri care vor urca pe scenă se află Douglas Crockford, părintele JSON, Joe Winchester, Senior Technical Staff Member IBM, Ian Massingham, Chief Evangelist – Europe, Middle East & Africa (EMEA) Amazon Web Services, Phil Nash Developer Evangelist la Twilio, Philippe Charrière, Technical Evangelist la CleverCloud, James Birnie, Lead Consultant la ThoughtWorks; Luke Briner, CTO PixelPin, Martin Woolley, Technical Program Manger la Bluetooth SIG, Karina Popova, Head of Development la LINK Mobility.

În plus, formatul evenimentului încurajează interacțiunea dintre speakeri și participanți prin facilitarea networkingului, oferind posibilitatea persoanelor interesate de a participa la cina dedicată care va avea loc după încheierea evenimentului.

Parte din experiența DevTalks sunt și zonele special amenajate pentru a facilita interacțiunea dintre participanți și divertismentul în cadrul evenimentului. Zona expozițională este dedicată interacțiunii dintre participanți cu reprezentanții companiilor partenere, iar zona de networking este dedicată interacțiunii dintre participanți, proces care va fi facilitat și prin intermediul platformei MyCONNECTOR. Și anul acesta Fun Area este locul în care profesioniștii IT sunt asteptați în număr cât mai mare pentru a se distra alături de prieteni. Zona de Live Demos oferă posibilitatea de interacționa „în direct” cu produsele și proiectele companiilor. Participanții pot vedea cele mai noi modele de motociclete Ducati și pot testa noul Audi Q7 E-tron. În plus, zona dedicată Gadget-urilor va oferi o experiență inedită prin posibilitatea de a programa roboții Ubtech Alpha 1, Ubtech Jimu și MakeBlock de la QuickMobile. De asemenea, participanții pot testa dronele Gnex și pot participa la un test drive cu dispozitivele inteligente de deplasare de la Ninebot.

Nu în ultimul rând, zona dedicată startup-urilor este spațiul care facilitează interacțiunea dintre antreprenori și posibili investitori. În plus, începând cu această ediție, startup-urile participante în cadrul DevTalks vor avea ocazia să își expună proiectul în cadrul standului de prezentare și să își prezinte ideea sub forma unui “pitch” pe scenele dedicate sesiunilor de conținut. Startup-urile aflate în stadiul beta pot beneficia de prezența în cadrul DevTalks prin achiziționarea a trei bilete la eveniment. În sprijinul acestora sunt așteptați atât mentori, cât și investitori care doresc să sprijine comunitatea IT și să contribuie la dezvoltarea următoarelor proiecte inovatoare din domeniul tehnologiei. Pentru mai multe detalii despre participarea in cadrul DevTalks puteți trimite întrebările voastre la adresa de mail contact@devtalks.ro.

Obiectivul conferinței este acela de a contribui la dezvoltarea comunității IT din România și de a crea un context puternic care să faciliteze următorii pași ai industriei: promovarea ideilor care contribuie la transformarea comunității, încurajarea proiectelor inovatoare, susținerea diversității și implicarea activă a femeilor în domeniul tehnologiei. În fiecare an, developeri, antreprenori, investitori și companii din industire se reunesc în cadrul DevTalks ghidați de același scop comun, participarea în cadrul unui eveniment dedicat pasionaților de IT și dezvoltarea unei comunități puternice.

Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks pot fi accesate pe www.devtalks.ro.

      Cristian Iosub