Dezinteresul din offline, exprimat in online

Jumbo este un magazin drăguț care încă nu a reușit să îți găsească identitatea în online. Jonglează un gog cu niște magazine online, ceva mega basic facut pe jumboromania.ro care nu aparține magazinului Jombo, mai exista și jumbo-online.ro care are redirecționare către simplio.ro. Nu e al lor, e pe persoană fizică, dar aparent nu interesează pe nimeni protejarea brandului. Practic orice gog poate să își facă un magazin online, o cârciumă virtuală și să o numească Jumbo, că ai noștri sunt încă în hibernare.

La GPeC discutam cu niște oameni și spuneau că în 2019 valul de pagini false pe Facebook a trecut, nu mai sunt oamenii atât de creduli. Oamenii ca oamenii, dar unele probleme pleacă de la încurajarea acestor pagini chiar de către brand.

Pe Facebook, un gog a făcut o pagină fake numită jumbomagazin. Folosește omul mai multe elemente ce te pot duce cu gândul că ar fi o pagină a magazinului Jumbo, foloseste logo-ul, numărul de telefon, adresa url declarata (jumboromania.xyz/magazin) are redirect catre siterul oficial jumboromania.ro.

Pagina e facuta in urma cu 6 zile, prima postare in urma cu numai 3 zile si deja are 37.287 like-uri, 38.670 follow-eri si o postare cu aproape 5.000 de share-uri și like-uri. Inițial te gândești că oameni creduli au dat like, share, fără să verifice cui dau like/share dar nu e o problemă că poți raporta brandului și îi salvezi pe omuleți de dat like la pagini false. Nop. Nu merge așa.  Jumbo nu pare interesat de ce se întâmplă în online, dau din umeri și trec mai departe.

Știu companii care au magazine fizice și au început să își facă prezența și în mediul online, mai cu o pagină, un site de prezentare, un magazin online, fiecare după posibilități. Problema e că oamenii ăștia știu să vândă offline, nu înțeleg online-ul cum funcționează, nu înțeleg ce înseamnă protecția brandului sau o criză de PR, așa că au făcut departamente unde lucrează oameni care înțeleg online-ul. La o astfel de companie i-au zis “departamentul internet” și oamenii de acolo se ocupă de tot ce înseamnă campanii de performance, administrare website-uri, social media.

Jumbo nu are, nu îi interesează sau cel puțin așa se vede. Duduia care răspunde la numărul de telefon pentru relații cu clienții nu a vrut mai multe informații, nu a interesat-o, a zis ca daca consideră necesar mă va suna cineva să le zic ce pagina raportez. Mno, pe ăștia până nu îi face careva grav, dar grav de tot, să cauți pe Google Jumbo și să găsești 30 siteuri porno, o să o ardă așa hipsterește.

Tags:

Nu recomand

      Cristian Iosub