Web Analytics

DigiMobil Italia call center

Spune NU prostelii din partea operatorilor de telefonie mobila ! Acesta este motto-ul sub care îmi ghidez alegerile atunci când este implicat departamentul de relații cu clienții al unui provider GSM.

În viață am și alte ocupații, nu sunt de fel reclamangiu, procesoman sau ce alte sinonime mai există. Dar ajung la o vârstă, pregătire și viziune , la care nu mai suport să văd prosteala, falsitate și japcă din partea unor mucoși. Acest articol nu este un plâns virtual, ci e o atenționare a celorlalți utilizatori !

TOȚI operatorii GSM fură într-un fel sau altul. Toți operatorii au probleme tehnice sau de personal. Toți clienții sunt plătitori de salarii ale personalului respectivei companii. Toți clienții au într-un fel sau altul experiențe bune sau proaste cu operatorii. Diferența este cum acoperi înșelăciunea, cum acoperi deficiențele intelectuale ale personalului și cel mai important, cum valorifici personalul capabil intelectual și câtă mână liberă îi este oferită în administrarea ierarhică a angajaților.

Da, haterii or să vină și or să spună :

 • Nu Cristi, ești tu paranoic. Pe mine nu mă fură Cosmote. Ei pe bune? Dacă nici asta nu e dovadă, atunci îți meriți soarta și întradevăr . Meriți să fii tarifat cu 10 ron/euro.
 • Eu, în coișpe ani de FoameaFone nu am avut niciodată probleme.  Nu te-ai prins tu. Trust me , ai avut. Nu ai simțit sau folosit telefonul în momentul acela. Dar erau mișto perioadele când CNP voastre ca abonați FoameaFone (proaspăt fugit Connex) alergau bezmetice pe StrongDC doar pt ca un băiețaș își luase de lucru acasă . Era prin 2006 dacă nu mă înșel. Sau 2007. Departamentul de colectare era shareuit cu tot netul.
 • La Orange e totul roz. Da, e roz acum poate. Dar până să preia Cosmote din fluxul de clienți de date, puteai folosi măcar 100MB din cei 500 MB lunari? Mai știi la Studenți când s-a făcut trecerea dolar – euro ? Mai știi când taxa departamentul de relații cu clienții din greșeală și apoi a restituit creditul doar la o parte? Ăia care s-au prins. Dacă ai fi în sistem, ai vede că nu e totul ok.  Mai știi nelimitatul de la Orange care era limitat defapt la 25.000 minute? Mai știi când au fost atinse pragurile de nelimitat și Orange alerga pe la OPC cu subsemnatul?

Nu vorbesc de cazuri particulare. Vorbesc de generalități ce afectează grupuri sau plaje de clienți.

Azi vine rândul DigiMobil să ne arate că este capabil să angajeze dșoare în poziția de consultant pe baza interviurilor făcute în cluburi de manele.

Dsoara Georgiana Curelaru este exact genul de consultant manelist care se semnează pe foaia de prezență cu degetul. Dacă folosește pixul e avansată deja ca supervisor. Mai întâi am să expun problema mea cu această dsoara analfabetă și în următorul articol revin cu precizarea unei înșelăciuni ce există în toată rețeaua DigiMobil Italia, deci excludem din start comentariile privind falsa mea paranoie.

Pe data de 01.09.2012 depun o reclamație cu nr 85557. Chin mai rău ca la o gravidă să obțin nr de înregistrare. Deschid repede pe mobil ANCOM, caut texte de lege, argumente. Se screme agenta și oferă nr de înregistrare cu mențiunea că nu e obligată și legea se aplică doar dacă depun reclamația prin scrisoare recomandată. Nu comentez, ci zic decât : mori în chinuri pentru cât training am făcut cu tine la telefon !

Astăzi sun să aflu statusul reclamației. Mi se face identificare conform procedurilor știute de dșoara Curelaru, mai rău decât unui tâlhar. Mi se cere numărul de telefon, codice fiscal, nume, prenume, de când am cartela, când am reîncărcat-o etc.

Nu am o problemă în a răspunde, dar când mă fute o copilă fără chef de muncă, simt cum mi se urcă sângele pe vene. Întind coarda, nu ofer MSISDN și Codice Fiscal. Ea refuză să ofere informații cu toate ca NICIODATĂ în viața mea nu mi s-a cerut numărul Digi sau codicele fiscal în call center. Și am 4 cartele (!). Vin cu ideea să îi ofer numărul de reclamație. Acceptă și verifică statusul.

Când revine în apel, se apucă să citească reclamațiile altor clienți, nu a mea. O corectez. Se transformă mai rău ca Incredible Hulk  și spune că nu am înțeles eu corect. Mai verifică o dată și spune că e încă în analiză reclamația mea iar când voi primi răspuns, voi fi sunat. Refuză să ofere termen de rezolvare. Din păcate trecuseră 10 minute de apel și toate încercările mele de a formula o frază mai lungă de 10 cuvinte corect aranjate gramatical și fonetic erau sortite eșecului. Așa că m-am coborât la nivelul ei și a avut în continuare discuții și fraze ce se pot regăsi doar în baruri, cluburi de manele sau prin Ferentari. Cu tot cu accent ! Singurul cuvânt care a lipsit să i-l spun a fost “fă” .

Trec peste, mă resemnez că nu am cu cine și îi spun că astăzi am avut cam toată ziua probleme cu MSISDN de pe care apelez în sensul că atunci când inițiez un apel aud un mesaj în limba Italiană ce îmi spune că numărul format nu este corect. Indiferent dacă folosesc + sau 00 ca prefix. Ce credeți că îmi spune FĂtuca? Să formez pe tastatura telefonului mobil ##002#, să repornesc telefonul și va merge. Când o întreb pentru ce este acest cod, îmi spune că este pt anularea problemelor de pe telefon.

Ei bine aici am cedat. Am lăsat-o în puii mei de diplomație, am lăsat-o în măsa de ștoarfă  și în mama lui de contract de confidențialitate ce mă împiedică să dau la bot multor vagaboante ce poartă titulatura de Consultant / Specialist în relații cu clienții.  FĂtucă, dacă citești cumva aceste rânduri fiind tag-uită să te găsească pulărăul de acasă pe Google, mori în chinuri !

Și eu am lucrat în call center. Am ocupat funcția fătucii ăsteia și încă 3 peste ea. Știu ce înseamnă stresul. Știu ce înseamnă greul. Știu ce înseamnă probleme inventate de clienți. Dar peste toate astea știu ce înseamnă să își bată cineva joc de tine doar pt că așa are chef. Din fericire nu sunt client captiv DigiMobil așa că pot renunța oricând. Dar continuitatea mea în această relație fructoasă are la bază de acum încolo doar ambiția. Îmi voi face timp pt ei, pt că în Italia ei acționează sub “DIGI ITALY S.r.l. con sede legale in Via Giovanni Bensi n. 1, Milano (Mi), con Codice Fiscale e Registro Imprese Milano – 06847480966, REA Milano 1918903”. Așadar se supun legilor italiene și a protecției consumatorilor de aici. Deci rock & roll baby !

Revenind la piranda noastră, Georgiana Curelaru. Mă apuc să fac cu ea sesiune de training în care să îi explic care este principiul e funcționare a devierii de apel și care este principiu de funcționare a restricționărilor de apel , care sunt principiile de funcționare și arhitectura unei rețele GSM. La sfârșit îmi dau seama că vorbeam singur. Gagica sigur, 100% sunt sigur , butona facebookul. Nu a înțeles nimic. Dar ia bani lunar și pe CV apare că a lucrat pt un operator GSM. Repet : mori !

După jumate de oră mă sună o tanti care învățase să se semneze cu pixul, deci era deja supervisor call center. Nici nu bagă în seamă problema comportamentală a subordonatei și răspunde scurt că a preluat o sesizare referitoare la imposibilitatea de a iniția apeluri. Păi nu putea în măsa de ștoarfă să facă asta și subordonata ei?

Concluzie : de fiecare dată pt o informație simplă trebuie făcut research serios pe net înainte, trebuie cumpărate un Red Bull și un pachet de țigări, încărcat telefonul cu baterie, eventual încă una de rezervă și neapărat trebuie sunat în call center cu laptopul în față pt a proba afirmațiile cu extrase de lege. Altfel riști să te plimbe mucoase precum Georgiana Curelaru până la Ploiești și înapoi cu zâmbetul pe buze. Îmi doresc ca într-o viață viitoare să fiu prost. Dar prost rău de tot. Ce viață frumoasă ar fi. Plăcerea e că proștii nici nu își dau seama cât de proști sunt și tocmai de aceea persistă în prostie. Iar dacă le atragi atenția și îi corectezi, nici nu își vor da seama. Georgiana Curelaru : Mori formând ##002# pt barări ! Se blocase când i-am zis că pe iPhone nu am tastatură. A replicat : cum să nu aveți. Sunt butoanele alea de plastic. I-am zis că la mine e tastatură virtuală nu de plastic. A replicat că trebuie să introduc SIMul într-un telefon cu tastatură de plastic…

 

Subiecte:

BlogJoburi

 1. […] me on Social Media DigiMobil Italia – înșelăciuneDigiMobil Italia call centerSbandieratori – arta aruncatorilor de steaguriAngajări în străinătate CRISTIAN IOSUB […]

 2. Fuck me hard… Sa bagi cartela intr-un telefon cu tastatura de plastic! MAXIMA =)) ma pis pe ea de ras 🙂 Referitor la problema ta cu MSISDN-ul tau, mi se intampla si mie. Doar ca mie imi zice in spaniola ca nr. nu e corect si am aflat la un tehnician Orange de ce se intampla. Avand in vedere ca DigiMobil este un operator subcontractat, cand tu formezi un numar, acelui numar i se adauga o secventa specifica subcontractorului pt a se identifica apelul din ce retea vine si ce configuratie(tarife, setari, etc) i se ataseaza: configuratia retelei mama (Telefonica in cazul meu) sau a retelei subcontractate (DigiMobil). Bineinteles ca este o masina si are lag. Bun. Uneori, flow-ul asta da rateu. Si-ti asigneaza apelul ca venind din reteaua mama. Reteaua mama deci incearca sa apeleze un numar gen “xyzt004076000001”. Si evident ca saraca masina iti zice ca e numar incorect. Sau ar mai fi o posibilitate care imi pare cam exagerata, dar tot ce-i posibil totusi. Cica in orele de varf cand reteaua e superaglomerata, au prioritate apelurile din reteaua mama, asa ca iti da tie kix 🙂 Nu stiu cat sunt de adevarate aceste informatii, dar e ce mi s-a explicat de catre un om din interior. Eu sincer nu am cunostinte la nivelul asta pt ca nu am studiat telecomunicatii, deci poate sa ma si minta ca il cred. Oricum, prima pare plauzibila. Tu ce zici ?

  • E plauzibil. DigiMobil nu e operatorul “principal”. E destul de usor sa iti faci propria companie sa zicem asa si sa scrie Gigel pe ecranul telefonului. Acum vreo 4-5 ani erau moarte pupezele sa le scrie Avon pe ecran, iar reteaua mama era defapt orange (http://www.avonmania.ro/my-avon-mobile.html). MMai era Click SIM cu ziarul click. Sunt operatori virtuali cunoscuti sumb numele de Mobile Virtual Network Operator – MVNO. Sunt sute de MVNO in lume pt ca e mai ieftin sa platesti chirie si taxa de servicii decat sa cumperi propriul echipament. Prioritizarea din nou e plauzibila. Si eu la fel as face. In privinta prefixului aplicat, da. E VoIP si ii e asignat prefeixul rutei.
   Una peste alta, de aceea platim servicii, ca sa aiba tehnicieni capabili sa remedieze problemele. E o tara libera si pot alege alt operator instant. Defapt, am alt operator 🙂 Vodafone rulez cu 6 euro pe luna internet nelimitat ca volum de date prin apn internet si 250min/nationale+nelimitat 1 vodafone. 🙂

   • Pai da, chestia ca e ca as putea sa rulez si eu cu alt operator mai mare dar e o singura problema: oferta la internet e mai scumpa decat ce am (a orange e cea mai buna si costa 7euro pt 400mb) si ofertele lor includ si minute nationale pe care nu le folosesc. Cand am nevoie sa sun, am fixul acasa(am 30 minute pe luna in orice operator si la sf de luna raman neconsumate vreo 25) iar la servici am fixul care e telefonie IP si sun de pe el oriunde si oricand, in romania, spania, etc. Si cum toata ziua sunt la servici, folosesc fixul ala pt apeluri pe-aici. Iar pe telefon am credit, asa ca la urgenta sun pe credit, oferta fiind chiar ok, la 5 centi pe minut in orice retea la orice ora. Deci pentru mine personal e ok asa. Da, pentru o persoana care are nevoie sa vb la nivel national nu e prea bine. Dar eu nu prea vb aici la telefon decat cu fufele de la Blue air cand uita sa-mi trimita biletul pe mail sau cu nea costica de la magazinul romanesc, sa-l intreb daca a adus mici proaspeti :)))

 3. […] În rest, iPhone va demonstra încă o dată că există ca religie pentru adepții lui, nu ca și companie. Vor sta Românii la coadă de la 2 noaptea așteptând deschiderea magazinelor să cumpere noul iPhone 5. Da, aceiași români care au stat cu o zi în urmă la coadă la șomaj și la ajutoare de căldură. Aceiași români care se întind prin cluburi de manele la 3 noapte și apoi se duc cu responsabilitate la muncă. […]

 4. Prostii nici nu isi dau seama cat de prosti sunt si persista in prostie … ti se potriveste de minune

  • Cristina Albu 20 iulie 2013 at 13:21

   Buna tuturor

   Mi se pare incredibil ce am citit. Nu inteleg cum de un om care vrea sa ne faca sa credem ca are ceva in cap ajunge sa vorbeasca astfel despre o anumita persoana. Dragul meu Cristian nu stiu de ce ai tu o parere atat de buna despre si atat de proasta despre altii. Crezi ca tu esti prea destept? Ce ar fi sa porti o discutie cu o persoana despre un domeniu despre care nu cunosti prea multe. Cum te-ai desurca? Cel cu care vorbesti ar trebui sa te faca prost si asa mai departe? Un om inteligent ar fi inteles ca acea fata a primit un taining la angajare – te-ai intrebat cumva oare ce a fost invatata? Stii tu care sunt conditiile de munca, care sunt uneltele de munca , etc?

   Intamplator o cunosc pe domnisoara al carui nume l-ai pocit in nenumarate randuri mai sus. Nu foarte bine, intr-adevar , dar pot sa-ti spun ca te inseli amarnic si chiar nu realizezi ce mari prostii ai scris. Unele sunt chiar fantezii !!! si altele le -ai dedus tu pt ca ai prejudecati si pentru ca nu ai primit ce ai vrut tu in acel apel.

   Nu esti deloc in masura sa arunci cu noroi intr-un om pe care nu il cunosti.Crezi ca daca ai vorbit o data la telefon poti sa-l caracterizezi? Parerea mea este ca tu esti un om cu mari probleme care are nevoie mereu sa se simta superior si sa-i critice pe altii. Si pe mine ma deranjeaza prostia dar mi se pare prostie mai mare din partea ta sa caracterizezi un om manelist, prost si asa mai departe in urma unei discutii de cateva minute.

   Oricum raul pe care il faci unei persoane ti se intoarce mereu si o sa-ti vina si tie randul!!! Apropo alta treaba mai buna nu ai, decat sa ai un amarat de site pe care sa te plangi si sa-i critici pe altii. Poti sa-ti umplii timpul si altfel. De carti ai auzit? Sa stii ca vindeca prostia.

  • Ce imi plac mie zmeii astia ca tine care posteaza cica anonim. Daca gagica-ta e analfabeta, e problema voastra

 5. poate iti e cunoscuta adresa de mail

  • Acum ce faci? Ma seduci si ma abandonezi? Argumenteaza prostia mea la care ai facut referire.
   rezolutie 480×854, os MeeGo…ma bate gandul ca ai un N9. Undeva in jur de 1700 ron…deci ori te tine mămica la facultate, ori lucrezi la verzi…cum e?

  • Din adresa înțeleg ca te simți sexy. Dar nu o recunosc .

 6. Cristina Albu, OMG, esti o pizda atat de trista…

 7. Doamne cum le stii tu pe toate, Cristian Iosub. Fatuca aia, stoarfa, vagaboanta, chiar merita sa moara in chinuri. Cum a putut sa-si permita sa jigneasca o asa somitate, o asa inteligenta prin prostia ei? Eu zic ca asta nu trebuie sa ramana nepedepsita. Nuu?

  Cristian Iosub