Web Analytics

Dolari sau euro? Pentru business este același lucru

Apple nu doar reinventeaza rotile. De fapt, cum spunea un prieten, roțile au fost inventate de BlackBerry și Nokia; acum Apple doar le șlefuiește.
Astăzi Apple reinventeaza și cursul valutar. Dacă în Statele Unite ale Americii un Mini iPad costa 329$, în Italia ar trebui să fie convertit prețul în euro. Ar trebui, pentru că de fapt în Italia vine tot cu 329 dar de euro.

Deci 329$=329€.

Părerea mi-am mai spus-o și o repet. Sunt Apple fun boy dar nu am creierul spălat. Am iPhone 5, IPhone 4s, BlackBerry 9105 si Nokia e66. Calculator am HP desktop, Asus eeePC si iPad 1.
Ideea nu este să îmi expun colecția public, ci să demonstrez că deși dețin Apple products, restul rămân destul de aproape de mine.

Chiar ieri am avut un articol pe tema prețurilor ilogice (!) practicate în ultimul timp de Apple și argumentam cu exemple :

The most likely scheme has an entry level 16gb Mini for 329$. This would be 70$ less than a full sized IPad 2 and considerably more than most people are planning on spending on a 7″ tablet.

Deci de ce as da bani pe un Mini iPad când mai strâng un pic banii de Burger King pentru o săptămâna si îmi iau un maxi iPad . Interiorul este fix același ! Nici măcar nu are regina display ca sa poți avea argument. In concluzie, tot in articolul de ieri :

The smaller-sized tablet range is currently dominated by the Kindle Fire and the Google Nexus 7, both of them priced at or below 200$, but for sure Apple religion will win the battle

Link shop US: http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipad
Link shop Italia: http://store.apple.com/it

Din imagine poți sa juri ca este un Samsung Galaxy S3, ca mărime 🙂 si ăla tot la fel încape într-o palma uriașă de tractorist.

Aprop, știți ca un BlackBerry playbook e vreo 120€? Da, porneste greu, BlackBerry a omorât AppStore magazinul de aplicații, dar pt cine cumpara un tablet pc doar pt filme, browsing si email, merită.

In final, problema nu este ca au același preț in dolari si in euro. Problema nu este in cei 329€. Merita fiecare Cent ! Problema este ca nu au micsorat prețurile la celelalte tablete de 10″.
Dar, repet : in 329€ sunt atâtea costuri, este atât de mult profit, dar in final merita fiecare Cent.

BTW, știți ca un Galaxy S3 (da, submarinul ăla imens cât un computer, din plastic de lego), are același preț cu un iPhone 5? 🙂 sau ca un Galaxy Tab sare la preț cu un mini iPad ? 🙂 doar zic, aviz trollerilor care or sa zica ca e prea scump. Da, strugurii sunt acri.

20121024-001944.jpg

Subiecte:

BlogTelefonie

      Cristian Iosub