Dorel a trecut la demolarea blocului

Primăria Giurgiu a declanşat o anchetă după ce o firmă de construcţii care are contract cu municipalitatea pentru demolarea unui bloc dezafectat a demolat un alt bloc, de asemenea nelocuit. Reprezentanții firmei au subliniat că vina aparţine exclusiv angajaţilor acesteia.

Construcţia care trebuia demolată este un fost cămin, situat într-o zonă de la periferia Giurgiului. În zonă sunt două construcţii foarte asemănătoare, respectiv căminul C şi căminul D, pe care autorităţile locale anunţaseră că le vor pune la pământ şi în locul cărora urmează a fi construite locuinţe sociale noi.

Conform reprezentanţilor Primăriei, căminele nu mai puteau fi locuite şi erau în stare avansată de degradare, astfel încât s-a decis demolarea lor întrucât consolidarea şi renovarea ar costa mai mult decât ridicarea unor construcţii noi.

Primăria a încheiat, în urma unei licitaţii, un contract cu o firmă de construcţii pentru demolarea unuia dintre cămine, însă reprezentanţii firmei au venit cu buldozerele şi au demolat parţial celălalt bloc, nu pe cel prevăzut în contract.

Acţiunea de demolare a început mai devreme, şi nu aşa cum ar fi trebuit. Firma care a câştigat prin licitaţie această acţiune nu a aşteptat ordinul de începere a demolării, iar echipa a acţionat prin demolarea unui alt bloc decât cel care trebuia în prima fază. Problema nu a fost la Primărie. Muncitorii firmei care acţionează acolo nu ar fi trebuit să demoleze, pentru că nu aveau ordin de începere a lucrărilor. Într-adevăr, firma este câştigătoarea licitaţiei, dar nu primise încă ordinul. Firma avea documentele de atribuire, locaţia şi blocul care trebuia să fie primul demolat”, a afirmat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Dorel a trecut la demolarea blocului

Dorel a trecut la demolarea blocului

 

Sursa: http://www.giurgiuveanul.ro/stiri/scandal-au-demolat-alt-bloc/

      Cristian Iosub