Downgrade iOS 7 la iOS 6.1.3 fara SHH

A fost drăguț, am râs, ne-am distrat dar e timpul să revenim la iOS 6.1.3. După upgrade-ul la iOS 7 m-am ales cu un windows mobile in carcasă de iPhone. Știu sunt gusturi și gusturi, dar prefer vechea temă iPhone unde contrastul culorilor este mult mai puternic, față de iOS7 unde totul e gri, alb și câteva butoane metro style plate.

Motivul principal nu este datorat temei, aceasta fiind doar una dintre multele motive. Aplicațiile de pe iPhone nu sunt adaptate sistemului de operare. Astfel, dacă deschid o aplicatie de tipul Bria, Media 5, Zoiper, 3CX, pot apela, pot primi apel dar daca vreau sa ma joc in aplicatie mi se inchide aplicația. Partea urata este ca nu ma lasa sa vad agenda telefonica.

Pentru a face downgrade de la orice versiune beta la cea anterioara (stabila), trebuie conectat iPhone-ul la calculator și fiind conectat la calculator tineți apăsat butonul Home + butonul Power vreo 10 secunde.

Apoi eliberați butonul Power și continuați sa tineți apăsat butonul Home pana vedeți următorul mesaj în iTunes :

Singurul buton care este disponibil în iTunes este cel de Restore iPhone. Dacă apăsați simplu pe Restore, iTunes va descărca de pe serverele Apple firmware-ul necesar telefonului și va înlocui firmware-ul actual. Dacă țineți apăsat SHIFT + Restore, veți avea posibilitatea de a selecta propriul firmware din calculator.

Metoda aceasta funcționează doar în cazul versiunilor beta. Dacă aveți o versiune stabilă instalată pe iPhone și vreți să îi faceți download, iată aici un tutorial.

Simplu huh?

 

      Cristian Iosub