Downgrade iOS – posibil !

Ieri discutam despre “religia” numită Apple.

Un motiv în plus ca argument asupra morții inevitabile Nokia și creșterii Apple direct proporțional, este downgrade-ul de software. Inițial am avut versiunea 5.0 pe iPhone dar la câteva zile după ce l-am cumpărat a apărut 5.1.1 și a cerut update telefonul. Când a apărut 6.0 beta, pentru dezvoltatori, am pus firware-ul descărcat de pe internet, cu ajutorul iTunes.

Nokia nu te-ar lăsa să revii la versiunea precedentă nici dacă te-ai arunca de pe Statuia Libertății. Apple în schimb mă lasă. Vechiul prieten, Radu, îmi spunea azi că pot să fac downgrade prin iTunes dar sa pun telefonul in DFU (Device Firmware Update) înainte. Am încercat prin iTunes și nu mi-a mers să fac restore la setările din fabrică. Apoi mi-am amintit de DFU și … merge !

Pasul 1
Deschide iTunes și conectează iPhone-ul la calculator

Pasul 2
Ține apăsat butonul Home și butonul Sleep/Wake în același timp

Pasul 3
După exact 10 secunde, ia degetul de pe butonul Sleep/Wake. Ține apăsat în continuare pe home până când se deschide în iTunes un mesaj popup spunând că a detectat un telefon în recovery mode.

Ecranul iPhone va rămâne negru așa:

 

 

După descărcarea software, pe ecran apare logo-ul Apple iar windows-ul începe să instaleze Apple Mobile Device USB Driver.

Mai departe, rămâne să reactivezi telefonul folosind contul vechi de iCCoud

 

 1. Poate nu o sa-ti vină să crezi, însă este posibil downgrade-ul la nokia fără să te arunci de pe statui.

 2. CRISTIAN IOSUB 25 august 2012 at 23:35

  Faci tu downgrade acasa? Exceptam baietii cu box-ul care rescriu cu jaf, phoenix, soft dat jos cu NaviFirm si stau 3 zile dupa codul pt ROM sa fie calculat (imi scapa acum numele).
  Rescrierea facuta in asa maniera rupe telefonul in doua. In reprezentanta sau tu prin pc suite nu poti !
  Ca noutate cica N8 ar lasa downgrade de la Belle dar e riscant

  • Cu programele oficiale nu se poate si asta este unul dintre multele motive care i-au adus decaderea. Însă cu programe neoficiale se poate face acasa fara sa astepti 3 zile

  Cristian Iosub