Download software şi hărţi pentru GPS

Ieri spuneam că am cumpărat un Sistem de navigaţie Smailo HD 5.0, fără hartă, de care sunt încântat. Principalul motiv este marca : Smailo. Sunt foarte multe companii producătoare însă am fost şi voi rămâne fidel Smailo.

Am primit câteva întrebări pe facebook legat de hărţile şi software-ul care îl voi pune pe dispozitiv aşa că revin cu amănunte.

Software şi hărţi Smailo

Se poate descărca software-ul orifinal folosit pe navigatoarele Smailo chiar de pe siteul producătorului : http://www.smailo.ro/downloads/smailo-hd/software/ . Aceasta sectiune contine actualizari ale software-ului de navigatie pentru modelele Smailo HD 3.5, 4.3, 5.0 si Smailo Joy. BlackEdition este în format .rar şi are 5.2 MB

Hărţile pot fi descărcate legat tot de pe siteul producătorului : http://www.smailo.ro/downloads/smailo-hd/harti/. În partea de jos se introduce system ID-ul navigatorului şi se pot descărca hărţile necesare. Ultima actualizare a hărţilor României, descărcată chiar acum câteva minute, are 30.7 MB şi se numeşte ActualizareRO201112.zip 🙂  Harta Romaniei (versiunea 2012.03) este furnizata de producatorul local Suncart dar se găseşte doar pe navigatoarele Smailo nu şi în secţiunea de download.

Informatiile despre gradul de acoperire al hartilor pentru Europa sunt furnizate de catre producatorul TomTom/Teleatlas si pot fi consultate aici, ultima actualizare pe navigatoare fiind din Q1 2012.

Software şi hărţi ale altor producători

Sunt câteva siteuri care oferă documentaţia şi resursele necesare utilizatorilor care vor să testeze un produs înainte de a îl cumpăra în mod legal. Pe GPS Underground puteţi găsi  iGO Primo 2.4.0 din noiembrie 2012 versiunea  9.6.13.267029 ( 480 x 272) care merge perfect pe navigator. Având în vedere că  Smailo HD 5.0 are 4 GB memorie (faţă de doar 2GB cât avea 4.3), puteţi instala BlackEdition cu hărţile aferente pentru a avea siguranţa şi stabilitatea navigatorului, apoi puteţi instala iGO Primo 2.4 Nu e ştiinţă. Nu e Star Trek. Copy – Paste la folderul numit Back Edition şi la folderul numit Primo. Apoi, din meniul navigatorului Settings, Navi Path, selectaţi care executabil să ruleze : BlackEdition.exe sau Primo.exe.

Un alt site local unde puteţi găsi informaţii actualizate este GPS Zone.ro, iar secţiunea download este împărţită pe Software, Maps şi Kituri de SW+Maps.

 1. Doresc Harti Pt. Romania actualizate for igo (Mio-P350) free.

 2. am un gps airis t940 si un reusesc sa gasesc harta europei actualizata 2012 sau 2013.momentan folosesc harta europei 2008.daca poate cineva sa-mi dea o informatie despre asta.e-mail-ul meu este isfannico@yahoo.com.va multumesc.

 3. Am un Evolio E-205 cu soft 1.070 si harta din apr.2008. Ma puteti ajuta pt.un update ? Email; sorfeds@yahoo.com

 4. Cum pot updata gps- ul original montat pe toyota ?

 5. pana la urma pt un smailo hd 5.0 fara harta pe el cum fac sa instalez harta romaniei ca eu nu prea am inteles.precizez ca am cont pe situl lor oficial dar acolo da doar actualizarea hartii adica trebuie mai intai sa pun o harta nu??? va rog frumos ajutati-ma sa pun si eu harta pe el ! mai precis ce trebe sa fac??? va multumesc !!

 6. salut este cineva care sa ma ajute sa instaleze harta europei full pe un gps north cross ca am nevoie urgent.

 7. CUM DESCARC HARTA ROMANIEI PE GPS TS 2800PND CINE POATE SA MA AJUTE?

 8. buna am un Gps StarGuide si iam sters softu din greseala ami zice si mie cnv cum pot sa ami bag softu din nou ,Multumesc

 9. numarul meu de telefon este 0749780110 dak stie cnv cum pot sa ami scimb softu la Gps al rog sa ma sune ,Multumesc

 10. Cum pot sa instalez pe smailo HD harti USA? Pot fi cumparate carduri?
  Multumesc!

 11. doresc full europa pentru NAVMAN F20 gps. Multumesc!

 12. Salut,

  Am un GPS
  Smailo Joy 43
  fara harti.

  Ma puteti ajuta, va rooooog frumos, cu harta Full Europa 🙂 🙂

  Multumesc! 😉

 13. Buna ziua, am un evolio X-Slim de la Evolio, full HD Europa si am sters din greseala hartile.
  Ma puteti ajuta cumva ? Multumesc !!!

 14. poate cineva sa ma ajute cu un contact de la hartile Igo,sunt localizata gresit pe harta si clientii mei care folosesc aceste harti sunt total derutati si nu reusesc sa ajunga . multumesc

  Cristian Iosub