Drover urmeaza sa apara in Romania

Dupa Londra, Lisbona si Paris, Drover  a deschis recent un birou in Bucuresti si au cateva pozitii deschise pe LinkedIn si eJobs.

Domeniul web drover.ro inca nu e cumparat, firma DROVER LTD pe RO e din 2019 si probabil vor lucra tot pe joindrover.com .

Nu am prea inteles modelul de business pentru persoanele fizice, adica de ce as plati 419 lire / luna (±2300 lei) pe o Toyota Yaris Icon din 2017.  Plus un depozit de vreo 250 lire. Drover se recomanda ca fiind an alternative to leasing, hiring or buying a car. La 2300 lei pe luna nu prea e alternativa. Pe autovit e 10.000 euro o masinuta dintr-asta ceea ce inseamna ca in maxim 2 ani e achitata.

Intr-adevar, ofera un CASCO, o asigurare obligatorie, poti schimba masina dupa ce ai rupt-o in toate gropile Bucurestiului, dar tot nu mi se pare mega deal sa dau 2300 lei rata la o masinuta. Ca idee, nu ajung la 2300 lei pe luna cu rata la doua masini, RCA-urile, curentul, spalatoria auto.

Prin afara am vazut ca multe masini de la Drover sunt inchiriate si puse pe Uber, Bolt, Kapten sau Taxis iar cei care au flote de masini pe care nu le folosesc, le pot inchiria catre Drover. Care Drover inchiriaza mai departe 🙂

Momentan, daca vreau o masina pe termen lung, cu Autonom si Autoklass sigur scot un pret mai bun dar astept sa se lanseze Drover sa vedem modelul de business adaptat pietei din Romania, cu flote ale partenerilor locali si preturi decente.

      Cristian Iosub