e-Call by STS

ecall

O stire mai veche dar peste care s-a trecut destul de repede.

STS a dezvoltat sistemul care anunţă automat la 112 un accident de circulaţie

Este vorba despre dispozitivul e-call montat pe maşini şi care, în cazul unui impact transmite automat la Serviciul 112 date despre accident şi despre numărul pasagerilor din autovehicul. Începând cu 2015, toate maşinile noi care se vor vinde în Europa vor avea integrate astfel de dispozitive. În România, STS a dezvoltat e-call în mai puţin de un an.

Imediat după impact, cu ajutorul reţelei GSM, un dispozitiv cu senzori şi GSM montat pe maşină transmite automat un apel la 112.

Sistemul e-call este un proiect european care din 2015 va funcţiona în toată ţările Uniunii Europene.

Dispozitivul are inclusiv senzori în scaune care vor indică numărul de pasageri.

Imediat după accident, cu ajutorul unei cartele GSM, toate aceste date ajung la un operator 112 care le transmite mai departe poliţiei şi celor de la salvare.

În cazul în care victima accidentului este constientă, ea poate vorbi direct cu operatorul serviciului de urgenţă şi poate da detalii suplimentare. În Europa mai sunt alte opt state care pun la punct astfel de sisteme. Începând cu 2015, toate maşinile noi care se vor vinde în Europa vor avea integrate astfel de dispozitive.

În România, STS a dezvoltat e-call în mai puţin de un an iar costurile au fost de 700.000 de euro, jumătate fiind bani europeni.

 

      Cristian Iosub