Ecran spart la Allview P5Quad

Luasem un P5Quad de la Allview anul trecut și juniorul deja pusese stăpânire pe el. Nu era un telefon scump și aveam garanție la el așa că nu mi-am făcut prea multe griji lasându-l să se joace Asphalt 8 pe telefon. După vreo două luni timp în care mai mult a stat telefonul pe noptieră decât l-a folosit juniorul, a simțit nevoia să îi facă testul de rezistență al ecranului, scăpându-l din greșeală cu fața în jos, fără husă de protecție, fix în fața scării unde am ceva beton denivelat și a crăpat geamul.

Era vina mea, a clientului. Dar aveam garanția completă de la Allview pe care o plătisem pentru doi ani, așa că am completat formularul de pe Depanero și  a doua zi m-au sunat de la service pentru confirmare ridicării produsului de acasă. Am stat ce e drept vreo 3 săptămâni fără telefon, dar i-au schimbat display-ul și soclul de plastic care vine de jur împrejur-ul telefonului.

Ieri vorbeam cu un prieten care are un X2 Soul și îmi spunea că e posibil să i se fi ars placa de bază, că a folosit nu știu ce încărcătoare dubioase, dar îi e frică să îl trimită în service pentru că nu știe cât de mari ar putea fi costurile reparației. Din păcate nu s-a gândit când a cumpărat telefonul că timp de doi ani orice este posibil și există extrem de mari șanse să i se spargă, să îl lovească sau să se ardă ceva prin telefon așa că nu a avut garanție completă. Oricum, garanția costă numai 12% din valoarea produsului, așa că un 200 lei investiți la achiziția telefonului, l-ar fi scăpat de necaz acum.

Coincidență sau nu, Allview a publicat un articol în care explică detaliat garanțiile opționale disponibile, avantajele acestora și costurile pentru fiecare.

E aiurea să dai 329 lei pe o tabletă și să nu optezi pentru o garanție de numai 35 lei în plus și să dormi liniștit timp de doi ani că dacă se va sparge displayul, se poate schimba gratuit. Tehnologia touchscreen vine cu avantajele sale, dar și cu dezavantaje.

garantie_ecran_spart_allview

  1. Si eu am schimbat un ecran la un dual, dar parca nu mai e ce-a fost…. A trecut pe plan secund si-n curand va fi schimbat complet.

  2. Chiar acum la sfarsitul lunii vroiam sa iau un telefon de la Allview si aveam de ales sa iau de pe emag sau de pe allview.ro. Cred ca iau de pe allview.ro pana la urma ca sa iau si garantia completa pe care pana acum nici nu o bagam in seama dar cum spuneai si tu, toucjul vine cu avantaje si dezavantaje. La P7 SEON, e 799 telefonul si 95 lei garantia completa. Deci orice se intampla, stiu ca doi ani sunt asigurat cu numai 95 lei.

    Cristian Iosub