Educația puradeilor se vede de ziua lor

Juniorul meu este departe de a fi copilul perfect, dar minimul de bun simț și educație am avut grijă să le aibă. Copiii sunt copii, nu sunt obiecte decorative. Dar copiii care au sărbătorit 1 iunie împreună cu clasa în McDonald sunt o specie aparte. Știu, sectorul 5 este o zonă în care așteptările nu sunt ridicate atât din partea părinților cât și a școlilor, dar copilașii ăștia păreau că ies în civilizație pentru prima dată în viața lor. Alergau printre mașini, confiscau câte 2-3 baloane fiecare din partea hostess-elor pe care le spărgeau, urlau, trăgeau de tobogane … pe bune că am crezut că este secvență din Tarzan.

Am trecut peste toate acestea dar așa îmi venea să îi pălesc una învățătoarei când am văzut mizeria lăsată în urmă de puradei … Au mâncat pe iarbă și au lăsat TOATE ambalajele pe iarbă. Abia după un scurt conflict cu creatura ce se autointitula învățătoare a pus o fetiță să îl ajute pe un angajat McDonald’s să strângă mizeriile de pe jos. Peste 15 copii, peste 30 de părinți care își învață copiii să se comporte în civilizație ca în Zețari, o învățătoare cretină care nu înțelegea care e problema și eu încercând să îi explic juniorului meu în termeni cât mai diplomatici că este firesc să fie revoltat pentru ce a văzut, dar educația pe care eu i-o ofer este cea corectă…

Imaginile sunt făcute târziu, după ce deja strânseseră angajații.Punga din mâna fetiței din imagine este cu ce luase la pachet (inițial sperasem că a lovit-o simțul civic).

Dragi părinți, ma scoateți copiii din casă, duceți-i la un restaurant, la un film, undeva unde se poate încerca răbdarea acestora și comportamentul de față cu alte persoane decât vecinii de pe Humulești … Educația oferită de către părinți nu costă !

  1. Nu ai facut poze cu Iphone-ul?! 🙁

    Cristian Iosub