eMail Marketing by Altex

Draga Altex,

Te rog din sufletul meu mic si negru sa te hotarasti o data pentru totdeauna ce vrei sa faci! Alege un ghid de bune practici si urmeaza-l pe acela fara sa mai pleci urechea la toate prostiile si sfaturile unora chiar daca iti sunt dragi si angajati de ani de zile.

In urma cu ceva vreme te laudam pentru ca ai inceput pe offline sa ai angajati competenti iar pe online directia parea buna, preturi mici, livrare rapida…stii tu, aspecte care inclina balanta spre a cumpara de la tine.

Ceva s-a schimbat. Programul de afiliere l-am testat si dupa doua conversii neinregistrate l-am abandonat. Deh, e greu cand faci ceva in house in loc sa apelezi la companii de profil (ProfitShare, 2Parale). Acum ai dat-o de gard cu newsletterele. Nu mai pleca urechea la sondaje, rapoarte si dorinte masochiste de a creste vanzarile! Incearca sa te pui in locul unui client, eventual angajeaza pe cineva care vine din online si are practica, nu doar teoria unui birou.

Daca stau bine sa ma gandesc, numar pe degete companiile din RO care au angajati oameni activi in online pe posturi cheie. Restul sunt soricei de birou care stiu teoretic dar nu practic.

Nu vreau sa te cert, pentru ca imi placi. Dar atatea mailuri intr-un timp relativ scurt nu am mai primit de mult timp de la o companie. Da, publicitatea negativa este tot publicitate si piarizdele de la tine isi freaca mainile de bucurie, dar e o publicitate negativa care nu e utila ! Am inteles ca ai #produsulzilei si puteai promova lucrul asta prin doua canale (pagina 24 din manualul de la SNSPA) : newsletter cu lista separata (!) si social media. E misto hashtag #produsul zilei si poti spama cat vrei pe twitter / FB, poate iesi un pic in zona instagram…eventual cu ceva foto din timpul livrarii unui produs care fusese luat prin #produsul zilei…dar ajunge!

M-ai spamat in ultima saptamana pe trei adrese email cu cate un NL pe zi. Ti se pare ok? S-a angajat cumva domn doctor Blogatu sau Cod Rosu pe la voi?

Acum m-am dezabonat si te-am marcat si ca spam, dar m-am dezabonat de la lista principala. Macar puteai face si tu frumos o copie, sincronizata cu lista principala, pe care sa trimiti spamul.

Gandeste-te ce vrei sa faci Altex, ca te duci usor la vale si te stie lumea de spammer !

altex

Cu drag, un fost client!

      Cristian Iosub