espark.ro – Car Sharing cu masini electrice prin Spark Romania

Spark este un serviciu lansat in 2016 in Lituania, in 2017 s-au extins in Bulgaria iar din 2019 vin si in Romania. Foarte multe nu pot fi spuse momentan despre politica de preturi si tipul de masini utilizate ci doar ca va fi un serviciu similar Lime (care in afara are si masini electrice nu doar trotinete) sau eGO.

In Lituania, o zi de inchiriat costa 22 de euro. Pretul pe minut este 0,17 euro in Lituania si 0,15 euro (0,29 leva) in Bulgaria.

Aplicatia mobile poate fi descarcata de pe siteul espark.ro si este formata dintr-un webview cu pagini lipsa. Siteul foloseste ca CMS un WordPress care este inca in constructie, astfel ca peste jumatate din aplicatie nu functioneaza si returneaza pagini 404. Numarul de telefon de pe site este romanesc si apartine lui eldrive.ro. Pe site este prezentat un Nissan Leaf si pe Facebook imaginea este a unui Renault ZOE R110 ZE 40.

Detaliile legate de numarul de masini electrice din flota, modelele oferite, aria de acoperire si preturile vor fi făcute publice cu ocazia evenimentului de lansare.

Spark va fi lansat in Romania pe 10 iulie 2019

In România ar trebui sa se lanseze in curand si Perpetoo, primul serviciu de car-sharing între persoane fizice.

Download aplicatie: iOS

spark romania
  1. BCR eGO l-am folosit de cateva ori, Pony numai de vreo doua ori. BCR eGO putea fi un serviciu care sa reprezinte intr-adevar o alternativa, dar au marit preturile anul trecut si la 35 lei jumate de ora mai bine merg cu Uber. De Pony nu mai zic. Are niste preturi de urli

  2. Sper doar sa nu aiba preturile de la pony si ego, ca va muri inca de la lansare.

  3. ai idee unde o sa aiba loc lansarea si cand dau drumul la aplicatie?

    • Nu stiu inca unde va avea loc lansarea iar in aplicatie poti deja sa iti faci cont, urmand cu siguranta sa fie accesibile si paginile lipsa pana pe 10 iulie.

  4. me gusta. ma uitam la ego si parea scump asa ca sper ca spark sa fie la maxim 0.6-0.8 lei minutul pentru ca in Bucuresti chiar nu ai cum sa folosesti servicii de car sharing cu plata la minut in conditiile in care o cursa dureaza intre 30 si 2 ore…

  5. Asta înseamnă ca e posibil sa vedem și stații de încărcare prin tara, nu doar mașini electrice? Pana acum s-au anunțat eON și ENEL X

    Cristian Iosub