ETU, unde ai pus tableta de la mobilPay? :)

Benzinăria ETU Oil & Gas este situată la cca 30 km de Ploiești, în jurul localității Cornu, pe DN1. Poate fi recunoscută cu ușurință datorită unei clădiri în formă de OZN, cu ceva extratereștri la intrare și pe etaj, unde este ETU Pizza & Grill.

De fiecare dată când merg spre Brașov mă opresc acolo pentru un Tiramisu, o cafea sau chiar un mic dejun pentru ca atmosfera este plăcută, designul interior duce un pic cu gândul spre SciFi și … îmi place să le chinui pe casierițe când le spun că plătesc cu mobilPay Wallet. As putea plăti cash, cu Revolut sau orice altă metodă de plată, dar ador să văd panica din ochii casieriței când îi spun că vreau să plătesc cu Wallet-ul mobilPay. De regulă cam acesta este dialogul pe care îl avem 🙂 :

 • Eu: Sărut mâna, aș dori o cafea cu lapte, un Tiramisu, un fresh de portocale și două mic dejun-uri. Pot plăti cu mobilPay, nu?
 • Casiera 1:  Ah. Stați să văd. Vioriiicaaa (strigând către o colegă din spate), domnul e de la mobilPay. (wtf?)
 • Casiera 2: Buna ziua, cu ce va ajut?
 • Eu: Am comandat niște produse și vroiam să știu dacă pot plăti cu mobilPay Wallet
 • Casiera 2: Da, stați să caut tableta. Mărieee (strigând către o alta angajata), știi pe unde e tableta? Ah, e în birou? Și ai tu cheile de acolo?
 • Numai un pic (revenind către mine). Luați loc la masă și plătiți la final după ce serviți pentru că avem niște probleme tehnice cu plata.
 • Eu, revenind după 30 minute: Buna ziua, aș dori să plătesc ca să putem pleca.
 • Casiera 1: Da, stați că nu știu cum se face cu tableta asta că a fost la încărcat și noi nu știm cum să umblăm.
 • Eu: haideți să vă arăt. Uitați, aici scrieți suma, pe casa de marcat bifați mobilPay, eu scanez codul de aici de pe tejghea …
 • Casiera 1: Da, uite că am reușit. Îmi spune că ați plătit 63 lei. Acum cum facem? Treceți cardul prin POS?
 • Eu: Pai nu doamnă că banii au fost transferați din contul meu, în contul ETU prin mobilPay.
 • Casiera 1: Vioricaaa, domnul nu mai ne dă niciun ban? Eu cum scot diseară Zet-ul?

#facepalm

E greu cu tehnologia mai ales că dacă nu ești ancorat un pic în ceea ce înseamna new technology, metode de plată, lucruri pe care le folosești la muncă (nu zic de operație pe inimă), după 1-2 ani de lăsat pe burtă, lucrurile au evoluat și trebuie să tragi destul de tare pentru a le înțelege. E clar mai ales după o vârstă că creierul uman nu mai procesează informația la fel de analitic precum un tânăr dar părerea mea e că dacă rămâi ancorat la ce se întâmplă în domeniul în care activezi și foarte important, ești curios, vârsta sau faptul că vorbim de casiere din mediul rural sunt niște detalii total neimportante.

Ce este mobilPayWallet și de ce să îl folosești ca metodă de plată?

În offline, mobilPay Wallet este o aplicație disponibilă gratuit pentru iOS și Andoid, prin care utilizatorii se pot conecta la un card bancar și pot face cumpărături în magazine, pot plăti facturile, pot achiziționa produse online, fără a mai deține fizic cardul bancar ci prin simpla scanare a unui cod de bare afișat de către comerciant. În termeni simpli, faci cumpărăturile la Carrefour, ajungi la casă și îți dai seama că ai uitat portofelul în mașină. Scoți telefonul mobil din buzunar și scanezi un cod de bare aflat la casă după ce a scanat casiera produsele. Banii pleacă din contul tău bancar, prin mobilPay direct către Carrefour. În plus, comerciantul are comision zero (z e r o) față de cei 0.99 – 3% cât ar fi avut dacă plăteai cu cardul bancar. În aplicație sunt câteva oferte interesante , de la încărcarea telefonului mobil, până la plata unui bilet de avion, plata întreținerii, apa, gaze etc.

În online, mobilPay Wallet vine activat implicit pentru comercianții ce au implementat sistemul de plată online mobilPay pe siteul lor.

Recomandarea săptămânii
Gazduire web

Tags:

AmintiriBlog

   Cristian Iosub