Eurocor si contractele prin telefon

Deși m-am dezabonat de vreo 3-4 ori de la Eurocor, au ei o plăcere masochista sa ma reaboneze. Dacă oamenilor le place durerea, am spus ca ar fi cazul sa ii ajut. Uite asa am ajuns dintr-un spam eurocor din nou pe pagina lor și am descărcat un curs demo la o mizerie (din punctul meu de vedere) care nu spunea nimic defapt. Nu era acea sclipire ce sa ma convingă sa le dau câteva sute de lei.

Ieri m-a sunat un tip de la Eurocor, Lupu Marian, care doar din primele 5 cuvinte m-a convins ca ma suna pt o tentativă de vânzare. Nu are rost să îi țin eu cursuri de negociere, sales, comunicare & stuff dar este una dintre cele mai nereușite și plictisitoare voci ever auzită într-o vânzare prin telefon. Credeți-mă că auzeam pe vremurile de mic corporatist multe voci.  Don’t worry, erau voci reale, deci nu o luasem pe vremea aia încă pe câmpii. Anyway, mă sună tipul să îmi spună că am câștigat o geantă și discount 30% la mizeria cursul descărcat. Legislația permite în cazul contractelor prin telefon să cer un tip de 7 zile de gândire plus încă 10 să refuz/returnez comanda, dar am spus să fiu indulgent cu omul și să îi cer răgaz până astăzi. De înregistrat apelul nici nu se pune problema, mă suna de pe mobil (de Cosmote) și vorbea ori prea aproape ori prea departe de microfon. Așadar, fără înregistrarea apelului, vânzarea poate fi falsă.

Revine masochistul tipul astăzi cu un apel și începe iar cu poezia că îmi dă de la sine putere o geantă și reducere 30%. Atenție! Oferta este valabilă doar telefonic și ar fi mai bună decât ceea ce este pe siteul lor. Deschid siteul pe mobil și văd imaginea de mai jos: geantă cadou și 50% dacă achiziționez întreg cursul. Degeaba am încercat să îi explic faptul că 30% cât mi-ar oferi el este mai puțin decât 50% cât aș putea să îmi iau singur din 2 clickuri și după ce plasez comanda tot el mă va suna pt confirmare :))

Degeaba am cerut în mod clar să îmi fie citiți termenii și condițiile acestei vânzări că era aerian. Dar aerian rău de tot. Nu știa că vânzările prin telefon au statut separat și sunt reglementate diferit de legislația românească, nu știa că apelul ar trebui înregistrat … ca la final să dovedească probabil că îi place să fie biciuit, a trântit-o : mă interesez la departamentul marketing si revin în câteva momente. La marketing huh? Încearcă la legal bro!

Și așa trecu o zi întreagă fără să mai revină. Cred că de data asta am reușit performanța să fiu băgat în blacklist-ul apelurilor și sper că și al emailurilor din partea lor.

Pentru amatorii de senzații tari, iată cum poți bloca mintal orice agent de vânzări : http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/comert-electronic/ordonanta-privind-protectia-consumatorilor-la-incheierea-si-executarea-contractelor-la-distanta.html . Nu o spun eu, ci legea 🙂 Pe meleagurile noastre suntem mult prea pacifiști față de situațiile de mai sus. Problema este că s-a prins că nu e loc de data asta, dar va găsi alți omuleți pe post de client neinformat complet asupra produsului pe care urmează să îl achiziționeze.

Tare aș vrea să aflu numerele de mobil din managementul Eurocor. Am câteva produse de vânzare și aș vrea să le prezint 🙂

lupu_marian_eurocor

 1. Hai ca vin si eu cu o intrebare care ma macina de ceva vreme…. Cum pot sa obtin un blacklist “partial”?

  Concret, ma streseaza banca cu apeluri sa-mi bage pe gat un card credit, de care n-am nevoie…
  As vrea sa fac cumva sa nu ma mai sune in scop de marketing, sa-mi vanda ceva, ci sa ma sune strict pt. chestiuni importante legate de contul meu(expirari de card, update-uri info personale anuale etc.), nu pt. vanzari….

  O fi posibil asa ceva? Sau functioneaza totul pe principiul totul sau nimic?

 2. :)) totul sau nimic

 3. Pe mine m-a sunat una acum cateva zile pe telefonul de serviciu de la nu stiu ce firma obscura de facut sondaje prin telefon. Din primele secunde am intrerupt-o si am intrebat-o direct de unde au baza de date pentru ca e vorba despre un abonament de serviciu. A incercat sa-mi vanda gogoasa cu “numarul a fost format aleatoriu”. I-am zis intr-un mod cat se poate de elegant sa lase prostile pentru ca am lucrat si eu in domeniu (am facut destul chestionare) si ca stiu sigur ca lucreaza cu baze de date. Cand a vazut ca nu o scoate la liman cu mine a inceput sa se eschiveze si n-a fost capabila sa imi raspunda la o simpla intrebare “Cum procedez ca pe viittor sa nu mai fiu apelat de voi?”. Mi-a dat “viteza” in final cu mare scarba, de parca eu eram ala care suna dupa ora 20:00, Vineri, pe telefonul de serviciu.

  Mi-as dori sa existe niste reglementari in sensul asta. Sa nu se mai permita vanzarea bazelor de date, sa se stipuleze foarte clar in contractele bancare / mobile faptul ca numarul ar putea fi folosit in campaniile promotionale. Cred ca doar visez. 🙂

  @Bogdan Cel mai bine e sa adresezi o solicitare scrisa catre banca.. Sigur ti-a scapat vreo litera pusa pe la finalul contractului. 🙂

  Cristian Iosub