Extraopțiuni noi Cosmote și WhatsApp

Probabil deja ați văzut știrile de ieri, comunicatele de presă, conform cărora s-a lansat un produs nou pentru cartelele preplătite Cosmote: EO WhatsApp. Pentru cine încă nu a văzut, vin cu câteva completări

Aplicația WhatsApp este o aplicație pentru mesagerie care permite trimiterea de mesaje scrise și vocale folosindu-se de conexiunea la internet.
Pe lângă serviciile de mesagerie, aplicația permite crearea de grupuri de utilizatori, precum și trimiterea de conținut media cum ar fi: imagini, note audio si clipuri video.
Ori de câte ori utilizatorul este conectat la internet cu telefonul, acesta va putea recepționa sau trimite mesaje scrise sau vocale contactelor din agenda sa care au la rândul lor instalata aplicația WhatsApp pe telefon.
Aplicația WhatsApp este disponibila pentru iPhone, Android, BlackBerry, Nokia, Windows Phone.

Oferta Promoțională WhatsApp oferă trafic gratuit în cadrul aplicației WhatsApp pentru utilizatorii prepaid COSMOTE eligibili.

Extra-opțiunea WhatsApp costă 1.5€ pe lună și oferă trafic nelimitat de date prin intermediul acestei aplicații. Pentru activare / reactivare se poate trimite SMS la 927, se poate apela IVR 1234, prin *100# sau se poate folosi WebCare.

În linii mari s-a adăugat o nouă extra-opțiune în portofoliul grecesc. Dar totuși nimic nu vine la pachet gratuit 🙂 Incepand cu 27 februarie 2014 următoarele extra-opțiuni nu vor mai beneficia de trafic nelimitat in aplicatia WhatsApp la reactivare: Super Unlimited, Premium si Smartphone 12 si Smartphone 15. Bineînțeles că domnul Cosmote nu m-a informat cu atâta pasiune prin SMS ca atunci când mi-a oferit pe Smartphone 12 opțiunea gratuit.

Am spus încă din momentul în care se zvonea că ar oferi Cosmote trafic nelimitat pt WhatsApp : “ăștia vor pompa 3-4 luni trafic pe WhatsApp, oamenii vor prinde gustul și când le-o fi lumea mai dragă, atunci va deveni serviciu taxabil”.

Eu pe WhatsApp consum lunar undeva la 500 MB minim. In general sunt fișiere audio. Partea mișto este că numărul principal este abonament iar cartela o țin doar în teste.

În rest, e mișto încercarea de a atribui nume extra-optiunilor de la cartelele preplătite, similare celor de la abonamente. Sunt mult mai ușor de reținut și comparat față de ce era până acum, de tipul MyWay, Play Free XS, Play Free S, All Free, Play Free M, Play Free L, Play Free XL.

Pentru pasionații telecom sau pentru cei care doresc sa aleagă o opțiune Cosmote conform necesităților de comunicare, iată un scurt tabel făcut de mine ca rezumat a ceea ce înseamnă acum Cartela Cosmote:

Comparatie

tarife

 1. Vine la fix tabelul. Bravo cris

 2. […] tarifelor se va aplica de la 1 aprilie 2014Extraopțiuni noi Cosmote și WhatsApp Cristian februarie 28, […]

 3. Ai neglijat complet RCS-RDS, care are o oferta destul de buna.
  Pt. o taxa de 50 lei iti poti face abonament nedeterminat, deci scapi complet de grija unei perioade contractuale de 12/24 luni si ai confortul beneficiilor abonamentului Digi Complet (cu ceva mai putine minute nationale fata de Digi Optim), dar oricum in 5E sta in top.
  E ca un soi de extraoptiune care se prelungeste lunar, cu acordul tau.
  Mergea trecut si RDS cu un asterisk, pardon, cu Digi Oriunde am vrut sa zic! 😀

  • Ai dreptate. Dar nu din rea vointa ci pentru ca l-as fi dezavantajat in lipsa unor extraoptiuni prepaid. Pentru abonamente este un cu totul alt aspect si acolo putem recunoaste ca are preturi momentan fara competitor.

 4. Ofertele sunt bune dar prefer sa platesc in plus la un alt operator si sa am semnal. In IRIDE (business park din Bucuresti), stau si caut semnal mai aproape de usi. In parcare jos, nici nu mai spun. Dupa ce am trecut unul din numere la Pantere, sa vezi ce bine merge 🙂

 5. Monica, ai dreptate in privinta semnalului Digi. Curios este ca par sa aiba mai mari probleme in zone centrale decat la periferie, de ex. la/in Universitate sau la Sp. Militar Central, astea sunt cateva zone cu acoperire slaba descoperite de mine, dar cu importanta pt. service-users.

 6. Am Optim de 10€ de la Digi. Like a boss!

 7. caut si eu de jum de ora o extraoptiune , serviciulcu clientii 1234 este temporar indisponibil , ma intereseaza Extraoptiunea Play Free M , dar nu gasesc nicaieri sa imi spuna ” trimite sms la *** pentru activarea extraoptiunii “

 8. vreau si eu sa mi activez netu pe tel si nu ma pricep :(.. ma ajuta si pe mn cineva 😀 va rog…

  • Da si tu mai multe detalii. Ce telefon ai, ce optiuni active ai ca sa te ajutam

 9. Am activa extraoptiunea play free m si wp am avut nelimitat doar 15 zile in conditiile in care ar fi trebuit toata luna. Ma poate lamuri si pe mine cineva de ce doar 15 zile am beneficiat de acest serviciu iar acum imi consuma mega cand intru pe wp?

 10. Buna , as vrea sa imi activez si eu o extraoptiune pe Telecom , dar nu am vreo idee. Vreau si internet si minute , m—am gandit sa imi activez extraoptiunea web’n’walk si star 550 pt a avea si net si minute , as vrea daca se poate un sfat despre o oferta pana in 7 Euro , am un Acer Liquid E2.

  Cristian Iosub