f64.ro anunță falimentul !

Poveste pe scurt : f64.ro a trimis agențiilor zilele trecute un comunicat de presă oficial prin care anunța că au fost preluați de către un investitor. Pe bloguri au apărut păreri pro și contra deciziei de a fi vândut/preluat f64.ro, mulți aducându-și aminte cât de nașpa sunt serviciile f64 și ce probleme au ei cu firma. Total în afara contextului dar oamenii și-au spus oful.

Acum, f64 a revenit asupra comunicatului de presă și a spus că a fost doar o glumă 🙂 Deci o companie anunță massmedia că vinde businessul și apoi spune :”hai măi băieți că am glumit și noi” .

Mai știți gluma făcută de Vali Petcu legat de campania anti-fumat a Mihaelei Rădulescu? Aceea a fost o glumă ! Era un articol pe un blog personal iar autorul nu scria in numele agenției de promovare a campaniei și nici în numele Mihaelei.

Dar ceea ce a făcut f64 poate fi catalogat ca imbecilitate/prostie/cretinism/PR epic fail/imaturitate/business făcut pe genunchi .

Și Băsescu spunea că va demisiona după 5 minute de la votul parlamentarilor și apoi a revenit asupra deciziei spunând că a glumit și el un pic.

Eu nu am nici o problemă cu f64. Ne putem amuza sau nu de “gluma” din comunicatul de presa dar F64 si 2active si-au tras-o reciproc si neprotejat, așa că o sa-i cam doară. Dar e ok. 2activePR are experiență deja fiind proaspăt dezvirginată anal după ce a organizat cel mai prost eveniment Absolut Vodka.

Dan argumentează corect de ce f64 și 2active au făcut rău industriei :

  • o agenție de PR nu poate trimite un comunicat fals. Doar dacă e vorba de disperare și de criză mare. Eu n-aș mai colabora cu 2active
  • comunicatele oficiale F64 nu vor fi preluate și nu vor fi crezute, pentru mult timp de-acum înainte.
  • implicit, nici alte comunicate oficiale de la alte agenții nu vor fi preluate și nu vor fi luate în serios.

Aici aș mai adăuga ducând la extrem situația și faptul că nu vor mai putea fi luate în serios nici informațiile prezentate pe siteul f64.ro . Si eu credeam că glumesc zilele trecute când vorbeam cu cineva de la ei și am aflat că vor să emită (și au emis între timp) o factură de vreo 1300 ron (13 milioane de lei vechi) pentru a fi plătită de un client care a renunțat la comanda lui. Mai exact, cineva a cumpărat un aparat foto extrem de schimb, a făcut câteva poze și a văzut că dpdv calitativ nu corespunde necesităților. Așa că în câteva zile l-a returnat. Ei bine, atâta timp cât s-a făcut deja o poză cu aparatul, clientul trebuie să plătească anticipat 10% din valoarea produsului și apoi îi este returnată suma plătită inițial. Deci cumperi un aparat foto de 13.000 ron (un fleac – 3000 €) și dacă ai apucat să faci o poză cu el va trebui să plătești 10%. Nu ar fi asta o problemă. pe de-o parte se înțelege decizia și era stipulat probabil și în condițiile de retur. Chestia mișto e că te pune să plătești în avans 10% din valoarea produsului, adică taxa de retur 🙂 Mișto huh?

Pe ideea : “publicitatea negativă e tot publicitate“, f64.ro și 2activePR nu au făcut altceva decât să își grăbească falimentul. Credeți că va mai cumpăra cineva de la f64.ro cu zâmbetul pe buze când știe că f64 face clisme fără grețuri? Credeți că vreo companie va mai colabora la același preț și cu aceeași siguranță cu 2activepr?

Cât timp le mai dau? Mai mult de 3 ani nu le-aș mai da până vor declara rebrandingul de rușine sau falimentul.

Vali are o idee mai bună : “Urmează să comand niște body-uri de 200 milioane cu plata ramburs și să refuz coletul, pe motiv că am crezut că sunt gratis, că mi le-a adus Moșu.“ 🙂

Dar e ok. În câteva luni vor raporta vânzări record și vor povesti ce succes imens a avut campania pentru businessul lor în prag de faliment

  1. […] f64.ro anunța vânzarea companiei către … Moș Crăciun. Angajatul 2Active care a venit cu strategia asta cred că nu își va mai găsi un job nici la polul nord. Problema e că în situația lui ar fi majoritatea celor care își vor trece în curriculum experiența 2Active sau f64 pt că poate consumatorul uită. Dar cine lucrează în HR nu va uita […]

  2. Cei mai nenorociti,bineinteles sa nu cumperi de la ei! Uita te pt clientii gold ce pacaleala fac,te atrag cu oferte la care cistigi 5-10 lei cu promisiuni de reduceri turbo cind esti gold , te alegi cu ZERO la cele mai multe produse fiindca sunt cica-deja reduse iar la alte produse au adaos fata de alte magazine partenere ca si ei ex domo,emag,digiland cu 10-20% mai mari! RUSINE F64 !

    Cristian Iosub