Facebook inca mai poate genera vanzari

De curând m-am întâlnit cu un potențial pe care îl cunoșteam doar prin prisma magazinelor online care le deține și am discutat cu el doar telefonic și email pe vremea când ma dădeam cu gondola. De data asta am decis amândoi sa ieșim offline la un restaurant și sa ne cunoaștem, sa schimbam idei. Țineți cont ca a bătut vreo 600 de km doar ca sa putem avea un dialog face 2 face.

Ca freelancer principala mea activitate este crearea și administrarea de aplicații web. Sunt mult prea neîncrezător in utilizarea platformelor pe care nu le gestionez eu si de aceea prefer ca sfera de optimizare web / promovare pe rețele sociale / adwords etc sa le externalizez la o alta firma atunci când vin la pachet cu jobul meu. De data asta am simțit ca ar fi cazul sa ma implic personal în încercarea de a creste vânzările clientului, mai ales ca ideile de promovare ale firmei cu care lucram nu prea coincideau cu viziunea mea.

Pe scurt, clientul avea mai multe magazine mai mult sau mai putin cu același profil, dar încă nu încercase promovare prin pagina de companie pe Facebook sau pagina de companie pe linkedin. In nici o săptămână de la crearea paginilor Facebook deja am avut primii potențiali clienți care ma întrebau informații legate de produsele afișate pe pagina. In nici o săptămână deja au apărut primele comenzi pe unul din siteuri, site care era în coma de vreun an. Toate acestea cu doar 15 euro investiți în publicitate. Mi se pare un târg corect atâta timp cât 15 euro pe săptămână pot sa aducă clienți noi, clienți dispuși sa cumpere produse de +3500 ron și ai posibilitatea sa targetezi publicitatea pe criterii de sex, vârstă, locație.

Dar nu doar cei 15 euro au generat vânzările ci modul in care au fost create campaniile publicitare, modul in care au fost atrași clienții , intervalul orar de difuzare, mesajele transmise prin canalul Facebook si multi alți factori.

Așadar, o pagina Facebook creata de la zero a putut genera vânzări importante

Sunt doua stări plăcute prin care treci pana la sfârșitul săptămânii : prima este plăcerea de a avea un client pe care il poți considera prieten si poți discuta liber fiind pe aceeași frecventa cu tine ; a doua este sentimentul de mulțumire interioara atunci când munca ta chiar a contat iar faptul ca am avut cojones sa îmi asum un eventual eșec parca o amplifica. Priceless este vocea clientului atunci când mi-a spus ca deja are comenzi venite din Facebook pe magazinul tocmai trezit din coma. Cred ca începe sa îmi placă Social Media si dacă îmi iese și cu următoarele doua magazine mergând pe aceeași strategie, îmi trec SMG pe cartea de vizita (Social Media God, pt ca SMS si SME sunt deja pe cărțile a zece mii de kinderi)

facebook-users-cash-640

  1. God speed! 😀

    Cristian Iosub