Cum să faci root la aproape orice telefon

Am mai avut un P5 Quad și am scris la vremea respectivă despre o modalitate destul de simplă de a face root telefonului și implica folosirea unui fișier .bat și conectarea telefonului la calculator. Prin decembrie Allview a făcut un update la SW pentru P5 Quad trecând de la 4.1 la 4.2 care este mult mai user friendly. Nu am apucat să îi fac update pentru că mama Iosub a făcut trecere de la Symbian la Android, dar m-am pricopsit acum cu un P5 Quad Alb. Frumos foc.

Înainte de a trece la subiectul articolului, pot să spun că nu s-a schimbat nimic de anul trecut până acum la pachetele telefoanelor Allview. Folia care vine în cutie este tot o folie ordinară de 0.25€ care seamănă la atingere cu șmirghelul folosit în tâmplărie. Cu 20 ron pe galeriile din Cora vă montează băieții folie bună și rezistentă.

Deși mi s-a cerut părerea în foarte multe formulare de feedback și mi-am exprimat-o cu cea mai mare sinceritate, mizeria de STunnel este încă instalată default, la fel ca și jocurile cu rechini și băieței. Antivirusul văd că se mișcă decent deci nu am de gând să îl șterg dar mizeriile care sunt în plus trebuie să dispară. Așa că soluția ar fi să îi fac root și să le șterg cu Titanium Backup. Teoretic, când root-ezi un telefon pierzi garanția. Nu am înțeles niciodată la nici un dispozitiv electronic, ce treabă are sula cu prefectura. Ce treabă are partea de SW cu HW. E ca și cum aș pierde garanția la un laptop cumpărat cu Windows 7 pe el, pt ca am instalat Ubuntu.

Fiind vreo 3 dimineața, laptopul era pe birou iar eu număram țânțari în pat. Așa că m-am gândit că trebuie să fie o modalitate să fac root printr-un .apk, ceva, nu doar conectând tel la calculator. Bătrânul Google m-a ajutat din nou. Există o aplicație numită framaroot, care este de foarte mult timp pe piață fiind deja la versiunea 1.9.1. Practic, după ce instalați .apk-ul , aveți posibilitatea de face root sau unroot direct din aplicație. Vi se cere restart la telefon și gata. Partea cea mai mișto este că sunt extrem de multe aplicații premium in google play care cer root, deci forțat va trebui să îi faceți root dacă le doriți.

In aplicație, după ce ați selectat InstallSuperSU aveți 3 tipuri de exploit-uri pentru a face root : Boromir, Faramir și Barahir. În principiu, aplicația și metoda de root prin FramaRoot se adresează telefoanelor cu procesor Qualcomm și Mediatek. Pe xda-developers aveți terminalele cunoscute și verificate fiind exploit-uri în funcție de procesor deținut .

  1. Salut.Ai idee cum pot roota un Allview A 6 Quad?Am incercat si cu framaroot si altele dar nu a mers.Versiunea android e 4.3

  2. Salut , dupa mai multe incercari cu alte aplicatii, precum super root si multe altele, cu acest Framaroot am reusit sa fac root la Allview p5 QUAD.
    Multumim.

  3. […] nevoie de un telefon cu MTK65xx pe care ați făcut deja root, un cablu de date microUSB și aplicația […]

    Cristian Iosub