Fake it till you make it – Adrien Marazzi

O afacere dedicată unui anumit segment destul de mare de clienți constă în a crea un brand, un nume fictiv, de preferat italienesc și vinzi chinezării sub acel brand. Au făcut-o vechii buticari din Obor de multe ori și continuă să aibă rezultate pentru că românul oricât de patriot s-a declara, oricâtă fasole cu cârnăciori ar mânca de 1 decembrie, preferă produsele din străinătate. Le preferă nu pentru că nu avem industria sau cunoștințele necesare de a fabrica și noi, dar le preferă pentru că speră că nu sunt lucrate de către o mână de lucru românească.

Până acum am văzut modelul acesta de business aplicat pentru haine de blană venite de peste Prut, pantofi aduși de la bulgari și sfintele telefoane aduse de la chinezi. Căutând o imagine am găsit un site care le întrece pe toate. Nu doar că a inventat un brand, dar a inventat povestea, viața artistului și a folosit o imagine stock (vă avertizez că e un pic creepy poza pt că are picioarele alungite). Iată cum este descris personajul:

Colectionar, pictor, cantaret, fotograf si designer de moda, Adrien Marazzi a ales sa se exprime intr-o paleta variata de arte, imortalizand cu ajutorul lor o serie de celebritati locale si internationale. Creatiile sale au depasit granitele Europei, fiind comercializate in intreaga lume, o serie de opinii incluzandu-l chiar intre primii 100 de artisti ai secolului 21. Dar cea mai mare pasiune a sa a ramas design-ul de moda.

Devotamentul si pasiunea pentru Haute Couture l-au facut sa castige recunoastere internationala si perspectiva de a fi unul dintre cei mai promitatori designeri de moda ai Europei. Produsele Adrien Marazzi se bucura de renume in destinatii de elita ale lumii modei, caracteristica lor principala fiind stilul minimalist, curat si simplu.

Imaginea personajului o mai găsiți pe alte nșpe siteuri și este de fapt a lui Nicolas Felizola. Despre Adrien Marazzi nu găsiți informații reale pe niciun site local fiind un nume inventat în multe domenii iar in Italia nu găsești nimic unde să se apropie de domeniile de activitate sau interesele prezentate. Nu fabrică ceasuri, nu fabrică curele și brățări.

ceas-editie-limitata.ro, adrienmarazzi.ro îi prezintă povestea identic. Pentru notorietate și să pară credibil au pus la vânzare produsele și pe teamdeals, ondisplay, adulmec, okazii etc.

Problema nu e că a inventat un brand. Problema e că a inventat și povestea. Știm că Allview ia din China telefoanele, dar se prezintă ca fiind o companie românească, nicidecum nu inventează povestea de viata, bibliografia unui chinez bătrân pe nume All View Yan.

Succes cu garanția la produse inventate! 😈

  1. Problema cu produse astea este fix garanția și încrederea pe termen lung. Mi se fâlfâie ca e sau nu un personaj real. Ceea ce e important e faptul ca ma păcălești încă de la început vanzandu-mi povesti. Cum sa ma aștept ca prețul sa fie cel corect sau garanția produsului – și aici nu ma refer la certificatul de garanție ci la calitate – sa fie conform promisiunilor pre-vânzare.
    De evitat brandurile de genul asta.

  2. Luigi zis Lucică 30 ianuarie 2019 at 06:42

    Romanul este mort după produse italienești zicând ca e marfa de calitate. Mizeria asta de moft o vezi de la instalațiile sanitare pana la fashion

  3. daaa…daca i-a pus nume italienesc acum toate tarancile vor muri sa isi cumpere. Buticar de la tara

    Cristian Iosub