Fals in declaratii din partea SmartAdLive

Mai țineți minte când spuneam în Ianuarie despre colectarea ilegala a datelor cu caracter personal din partea unui site dubios numit SmartAdLive? Iulian Ghisoiu s-a distanțat imediat de problema spunând ca el doar promovează aplicația și o folosește pt publicitate, dar nu e a lui ci a lui Vasile Burcin (cel cu fetite și cu nume de primar dintr-o localitate îndepărtată).

Ei bine, SmartAdLive a refuzat sub orice pretext sa declare numărul de înregistrare ca operator de date cu caracter personal deși eu le-am oferit șansa asta. Intre timp a dispărut câmpul de CNP din formularul de înregistrare (screenshot pt eternitate) si SmartAdLive declara pe propriul website ca ar fi autorizati sa va colecteze datele!

Hai sa vedem cum arata “numărul de înregistrare” in viziunea lor:

dataprotection

Nota :Kashme ONT este inregistrat ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Naţională de Supraveghere a
Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu numarul: 0001886. Va rugam sa cititi Politicile de confidentialitata din Termeni si conditii

Say what? Asa arata un număr de înregistrare? Dați click aici sa vedeți ce spune DataProtection: Nu există nici o notificare care să satisfacă criteriile de căutare alese de dumneavoastră!

Este firesc sa fie confuzi in declarații pentru ca abia pe 6 februarie 2014 au solicitat sa fie autorizați ! Așadar, chiar dacă in noul cod penal s-a reintrodus calomnia ca infracțiune, SmartAdLive a colectat si va colecta (pana in momentul in care vor fi autorizați) datele voastre in mod ilegal. Nu este o calomnie sa spunem ca SmartAdLive este o înșelăciune condusa de un infractor, pentru ca asta este.

dataprotection2

Se apropie alegerile. Primarul de sat vrea din nou sa fie împărat peste ulițe. Asa ca băgați-va cu încredere datele personale pe SmartAdLive !

 

  1. Oare cati si-au lasat deja datelele si cati vor mai lasa?

  2. Am citit si data trecuta la tine si am preferat sa nu ma leg la cap cu ei. Siste e binare, castig peste noapte…ceva nu se pupa aici si prefer sa nu imi fac cont la ei. Vezi ca Burcin a mai fost implicat in afaceri stranii. Nu pot da detalii dar mai sapa un pic si o sa gasesti multe despre acest personaj…

  3. E funny ca sta in sectRor 3 😉

    Cristian Iosub