Fătucele de la Cetelem sunt adorabile

Visul meu de mic copil a fost să am ocazia să fiu sunat de telemarketeri. Am un stil de a mă distra cu ei, că în maxim 5 minute închid singuri și mă bagă în blacklist ca să nu aibă neșansa să mă sune și un alt coleg.

Astăzi m-a sunat o fătucă de la Cetelem care se chinuia să mă pună să confirm datele personale.

Fac o paranteză și îmi aduc iar aminte de “centralistele” de la Telekom care îmi spun mereu:

 • – vă rog să îmi confirmați data nașterii
 • – Sigur, va ascult
 • – aaaa…pai dvs sa mi-o confirmati
 • – Sigur, va ascult
 • – Domnule Iosub, care este data nasterii?
 • – Pai de ce nu intebi femeie asa de la inceput? Daca imi spui sa iti confirm ceva, ma astept ca tu sa imi spui acel ceva si eu sa iti confirm daca este corect sau nu.

Revenind la Cetelem, se chinuia să afle cand m-am născut, adresa etc. M-am chinuit 3 minute să îi explic că datele astea nu le ofer oricui mă sună și le cere dar îi dădea înainte cu “domnule Iosub, eu lucrez la Cetelem. Cum sa nu mi le spuneti?” . Am simtit ca i s-a umflat o vena la gat fetei aleia. Nu intelegea care este problema daca imi ofer datele prin telefon, ce este anormal? S-a panicat și am convenit de comun acord să încheiem apelul când i-am spus să îmi dea și mie datele cerute, facem schimb și să vadă ce pot eu sa fac până diseară cu datele ei.

Cunosc poame care lucrează chiar la Cetelem, cunosc oameni capabili care lucrează la Cetelem, vulpi bătrâne în ale call center-ului. Eu îi înțeleg si pe ei că asta este procedura și trebuie să se asigure că vorbesc cu (ex)titularul de cont, dar în același timp si ei trebuie să înțeleagă că nu se pot oferi date personale oricui sună de pe numere dubioase de Telekom (0376610134). Iar îmi aduc aminte într-un vechi call center cum zburau telefoanele prin sala de operațiuni cu SIM-uri schimbate zilnic ca săa reușească să dea de client (numerele erau deja în blacklist-ul clientului).

Sună-mă de pe un număr oficial Cetelem, prezentat pe pagina siteului sau aflat printr-un vechi contract între noi și atunci poate îți voi oferi datele personale. Nu că nu ai putea face spoof și pe caller ID, dar măcar atunci știu ca m-a tepuit unul care știe să facă spoof și îl cară capul mai mult decât pe centraliste. Tare as vrea sa prind un telemarketer care să îmi dea la schimb datele lui…

cetelem-icone

Recomandarea săptămânii
Fitbit Sense
 1. O sa-i dai SMS-uri la 5 dimineata?! 🙁 Cate 50 odata?!

 2. Marius, ai pățit-o?

 3. De la Cristi? E cineva care n-a patit-o?! 🙂

  Cristian Iosub