Fiber SenSys FD331, solutie de securitate bazata pe tehnologii de transmisie pe fibra optica

OPTEX a lansat Fiber SenSys FD331. Produsul este dezvoltat de Fiber SenSys, o companie achiziţionată de OPTEX în anul 2010, şi se bazează pe tehnologii de transmisie pe fibră optică. A fost dezvoltat pentru a securiza instituţii de stat sau companii din sectorul privat, precum ferme de panouri solare, rafinării sau centre de producţie.

Fiber SenSys FD331 este un cablu de fibră optică ce deţine capacitatea de a detecta vibraţiile şi de a utiliza procese de analiză a semnalului pentru a determina prezenţa intruşilor. Acesta poate fi montat pe garduri sau pereţi, oferind un perimetru extins de protecţie. Tehnologia necesită un singur punct de instalare şi o singură unitate de procesare montată. Astfel, echipa ce realizează instalarea lui are nevoie de o singură alimentare.  Se reduc semnificativ şi costurile de instalare, nefiind necesară trasarea de cabluri suplimentare.

România este una dintre ţările din Estul Europei ce şi-a construit deja un nume în domeniul fermelor de panouri solare. Până în acest moment au fost finalizate o serie de proiecte mari, ce sunt deja operaţionale, iar în următorii ani alte proiecte pot fi aprobate şi implementate. Oportunităţile de business pentru acest sector cresc, dar proporțional cresc şi furturile şi actele de vandalism. Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că, de cele mai multe ori, asemenea ferme sunt poziţionate în zone nelocuibile, fiind greu de monitorizat. Răspunsul pentru această provocare este dat de produsele Fiber SenSys, care pot securiza cu uşurinţă fermele de panouri solare”, – Jacek Wójcik, Sales Director CEE şi reprezentant pentru Romania.

Arhitectura sistemului Fiber SenSys FD331 este compatibilă cu majoritatea sistemelor de transmisie pe cupru, acestea putând fi uşor transformate în sisteme Fiber Defender® prin simpla înlocuire a procesoarelor şi a cablurilor senzor.

“Modelul FD331 este ideal pentru monitorizarea şi securizarea unei singure zone. Dacă este nevoie de securizarea a două zone cu o singură unitate de procesare, integratorii pot alege modelul FD332. Acesta deţine două canale calibrate independent, fiecare putând acoperi 5 km. Soluţiile de securitate create cu ajutorul produselor Fiber SenSys nu sunt afectate de vânt”,

Seria FD33X este dezvoltată în America şi garantează utilizatorilor o performanţă şi o fiabilitate sporite.

 

      Cristian Iosub