Figaro este noul Chatbot cu personalitate lansat de AWAKE

AWAKE a lansat la inceputul lunii aprilie un Chatbot care poate raspunde 24/24 la intrebarile fanilor legate de festival, activitatile din cadrul festivalului, domeniul Teleki sau Tirgu Mures.

Figaro a fost dezvoltat in-house inca de la inceputul anului, echipa avand doua obiective: utilitatea in contextul festivalului si dezvoltarea lui (emotionala) pe masura cresterii si diversificarii interactiunii cu fanii de pe Facebook.

Dupa cateva saptamani de testare, Figaro a devenit deja un interlocutor autentic, prietenos, cu un rol complex conversational: raspunde reactiv intrebarilor primite si anunta proactiv noutatile din festival. Mesajele trimise fanilor sunt intotdeauna personalizate, contin emoji-uri si link-uri catre site-ul AWAKE sau website-uri conexe de unde se pot achizitiona bilete.

Rolul lui Figaro va fi extins in special in perioada festivalului, cand va primi o interfata noua si va oferi informatii in timp real despre festival tuturor celor care interactioneaza cu el. Obiectivul echipei AWAKE este sa il transforme intr-un substitut mai interactiv al traditionalei aplicatii de festival.

Oricine poate sa vorbeasca deja cu noul membru A.I. al echipei AWAKE pe pagina de Facebook a festivalului sau pe: m.me/awakefestival.ro.

AWAKE se va desfasura in perioada 17-19 august 2018, pe Domeniul Teleki din Gornesti, judetul Mures.

Am incheiat comunicatul de presa. In realitate, este un bot creat prin intermediul chatfuel.com, nu este dezvoltat in house. Il intreb de 15 minute How are you si repeta mecanic niste formule de salut fara sa fie in stare sa raspunda unei simple si firesti intrebari. Am dezvoltat si eu in trecut cativa boti, am folosit Chatfuel.com si gustul amar ramane asupra faptului ca botii actuali nu sunt dezvoltati in mod coerent si cu un plan de business pe termen lung. Fara o dezvoltare in A.I. sau macar in recunoasterea partiala a cuvintelor din comanda, botii vor ramane sa faca ceea ce fac de cativa ani: comanda si raspuns. Comanda si raspuns. Daca stie sa iti raspunda pe baza comenzii, bine. Daca nu, arunca texte predefinite.

[vc_media_grid style=”load-more” items_per_page=”4″ element_width=”3″ gap=”25″ item=”masonryMedia_Default” btn_title=”Mai multe exemple” btn_shape=”square” btn_color=”info” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-sort-desc” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” grid_id=”vc_gid:1525124272633-627362c5-1537-9″ include=”20277,20278,20279,20280,20281,20282,20283,20284,20276″]
      Cristian Iosub