Firmă de încredere – certificări emise de către un S.R.L. fără autoritate online

Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK S.R.L. este un S.R.L. cu sediul social într-un bloc de locuințe la țară în Măgurele dar care se recomandă pe piață ca fiind un Centru de Cercetare și chiar au un site: firmadeincredere.ro.

În urmă cu câteva zile m-a sunat o fătucă, Dinu Mariana, întrebându-mă dacă am aplicat pentru a îmi fi verificată societatea de către ei. Care ei, sunt semi-zei probabil și fac pe detectivii particulari pe internet. Convorbirea a fost destul de scurtă, concluzionând că ei sunt detectivii internetului dar nu au adresa mea de email așadar nu îmi pot trimite informațiile pe email. Nu am dat atenției apelului mai ales că toți dubioșii cu 4 clase făcute la seral au acces la mfinante.ro și pot vizualiza datele publice.

Astăzi, semi-zeița a revenit felicitându-mă că am o firmă de încredere și încerca să îmi vândă o carte de vizita electronică (un profil public pe siteul lor) ce ar apărea în primele rezultate Google, un username si parola de acces pe un site de o calitate îndoielnică de unde să pot edita profilul creat de către ei și o foaie scoasă la imprimantă pe care ei, semi-zeii internetului, spun că aș fi de încredere. Ca idee, în 2017, pe un CMS făcut de către un chinez orb și fără două degete pe un vapor, ascuns sub pătură, încă se mai folosesc virgule în URL și nu are SSL.

Aici s-au ridicat câteva întrebări legitime la care a refuzat să răspundă și a închis telefonul nefiind pusă până acum în situația de a gândi mai mult decât scrie pe foaie.

  • Cum garantează CBOK S.R.L. că ecardul va fi printre primele rezultate în google? Vă provoc să căutați random firme de pe siteul lor și o sa vedeți că rankează la fel de prost ca un blog obscur, în fața forumurilor, blogurilor măricele, ziarelor online, paginilor aurii sau lista firme.ro
  • Care este algoritmul de căutare patentat de către Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK SRL la OSIM? Nu există mențiuni legale în afara înregistrării logo-ului care are elemente generice.
  • Cum se fac verificările și la ce periodicitate? Ce costuri adiționale există și la ce interval de timp?
  • Clipul video făcut amatorește are o mică scăpare: nu poți scrap-ui datele unui profil personal de pe Facebook

Mă gândesc serios să îmi fac și eu un business din asta. Caut CUI-ul pe Google, văd dacă sunt comentarii negative pe forumul softpedia și apoi scot la imprimantă o foaie cu Firmă Serioasă (btw, firmaserioasa.ro nu este încă înregistrat la RoTLD).

Într-un final, la numărul de pe care apelează (0316301141) nu se poate conecta apelul, la numărul de pe site (0316301757) a răspuns o fătucă care a spus că va reveni cu un răspuns la întrebările mele, ca într-un final să fiu apelat de către altă fătucă care nici ea nu avea răspunsurile, dar auzise prin apartament birou  discuția și s-a gândit să mă mai sune și ea o dată.

Internetul este la un click distanță și s-a mai scris despre neîncrederea în firmadeincredere.ro (Centrul de Cercetare a Opiniilor Clienților CBOK S.R.L.). Să nu uităm zic de ei în mai 2018 că avem deja o listă de incompatibilități cu GDPR. Poate cu ocazia asta află și ei că există și alte motoare de căutare în afară de Google, unde poți găsi niște informații chiar valoroase.

Despre firmadeincredere.ro au mai scris în trecut și EVZ,  dar au cumpărat advertoriale de la click.ro, sfatulmedicului.ro și alte siteuri de duzină.

În spatele siteului și fătucelor de la firma de incredere s-ar afla niște polonezi care promit dar nu prea oferă. Ideea e bună, să ai un spațiu prin care să certifici “seriozitatea” firmei, dar asta fac deja risco și listafirme pe bani mulți. Sigur, întotdeauna e bine să ai alternative, concurența e bună, dar să și dovedească că fac lucrul respectiv, nu doar fabrică clipuri video și printează diplome. Asta am susținut încă de pe vremea când apărea Clienti Neseriosi.ro : toți se cred semizei dar niciunul nu a dovedit că ar avea o soluție de verificare a clienților sau firmelor personalizată, unde pe bune să fie identificate problemele manual. Google/Bing știu și eu să folosesc. Nu e nevoie să dau bani ca să aflu asta.

Tags:

Recomandare

      Cristian Iosub