Fitbit a lansat oficial Versa 2. Ceasul vine cu ecran OLED, monitorizare acansată a somnului şi alarme inteligente

Fitbit a lansat Versa 2, un nou smartwatch, care îi ţinteşte în special pe pasionaţii de sport şi pe cei care doresc să ducă o viaţă sănătoasă.

Noul ceas vine cu un design nou, dar nu schimbat semnificativ. Display-ul are dimensiuni mai mari comparativ cu cel de pe prima versiune Versa şi foloseşte acum tehnologie OLED. Smartwatch-ul are microfon integrat care le permite utilizatorilor să transmită un răspuns vocal la mesajele text. Ceasul include sistemul de plată Fitbit Pay şi aplicaţie Spotify, prin care abonaţii Spotify Premium îşi pot controla muzica de la încheietura mâinii.

Totodată, este introdusă opţiunea Sleep Score, prin care utilizatorii primesc o notă a somnului direct în aplicaţia Fitbit şi pot afla mai clar detalii despre calitatea somnului lor. Această notă se bazează pe un calcul ce ia în considerare ritmul cardiac (din timpul nopţii şi în repaus), momente de agitaţie, treziri şi stagii ale somnului. Versa 2 include şi noile alarme inteligente. Funcţia Smart Wake este setată să trezească utilizatorul în cel mai bun moment al ciclului de somn, REM sau somn superficial, bazându-se pe un interval preselectat de 30 minute. Aceste alarme vor fi disponibile în curând şi pe celelalte smartwatch-uri Fitbit.

Ecranul dispune de funcţie Always-On, astfel încât poate acum afişa informaţii tot timpul, nu doar atunci când utilizatorul roteşte mâna sau apasă butonul On. Fitbit Versa 2 este rezistent la apă, până la o adâncime de 50 de metri, şi dispune de funcţie GPS.

Compania a anunţat că numărul aplicaţiilor şi feţelor de ceas disponibile pentru dispozitivele sale a depăşit pragul de 3.000.

Chiar dacă include multe funcţii noi, Versa 2 are în continuare o autonomie foarte bună, de peste cinci zile, potrivit producătorului. Mai mult, preţul este acelaşi ca al Fitbit Versa, aproape 200 de euro. În România, ceasul va fi disponibil în a doua jumătate a lunii septembrie. Va fi lansată şi o ediţie specială, cu curea textilă jacquard, la preţul de 230 de euro.

fitbit versa 2

Lansare

      Cristian Iosub